Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dansk ulykkesminister i jordskjelv

To ganger på en uke har Danmarks utenriksminister Per Stig Møller vært utsatt for dramatiske episoder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Algerie ble rammet av jordskjelv i går kveld var den danske utenriksministeren på offisielt besøk i landet. Han befant seg i den danske ambassaden i landets hovedstad Alger. Han var i ferd med å spise middag sammen med den algeriske utenriksministeren.

- Plutselig begynte ambassadebygningen å riste og alle styrtet ut på gata. Det tok litt tid før alle skjønte at det var et jordskjelv. Lyset gikk, men det oppsto ikke panikk blant de på ambassaden, sier en ansatt til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Ambassadebygningen kom uskadet fra rystelsene som målte 6,7 på Richters skala. Flere andre bygninger i hovedstaden er derimot rapportert ødelagt og over 500 mennesker er så langt funnet døde. Flere tusen er skadd.

Den dramastiske hendelsen for Danmarks utenriksminister Per Stig Møller er den andre på kort tid. Mandag ble det funnet en dødstrussel ombord i ministerens flymaskin som var på vei fra Damaskus i Syria til Riyadh i Saudi-Arabia. Det endte med at flyet snudde og landet i Damaskus igjen etter at en lapp med trusselen ble funnet ombord. På lappen, som lå i en cateringkasse, sto det «Dead Head».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media