Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske Amagerbanken rotet vekk tre mrd. på tre måneder

- Mystisk, sier professor om den brå konkursen.

INGEN FARE FOR SPAREPENGENE:  Økonomi- og næringsminister Brian Mikkelsen understreker at ingen som har hatt pensjonssparing og barnesparing i banken, trenger bekymre seg for pengene sine. Foto: REUTERS/Aly Song/Scanpix
INGEN FARE FOR SPAREPENGENE: Økonomi- og næringsminister Brian Mikkelsen understreker at ingen som har hatt pensjonssparing og barnesparing i banken, trenger bekymre seg for pengene sine. Foto: REUTERS/Aly Song/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske Amagerbanken er slått konkurs. Aksjonærene river seg i håret, og analytikere klør seg forundret i hodet over bankens brå fallitt.

Banken skal ifølge nyhetsbyrået Ritzau ha rotet vekk tre milliarder kroner på bare tre måneder. Søndag kveld ble det klart at selskapet måtte innstille driften, og mandag lette styret etter en forklaring.

- Sett utenfra virker dette mystisk. For meg ser det ut som om den nye ledelsen i banken ikke har levd opp til sitt ansvar, sier professor i forretningsjuss Caspar Rose ved Handelshøjskolen i København.

Økonomi- og næringsminister Brian Mikkelsen understreker at ingen som har hatt pensjonssparing og barnesparing i banken, trenger bekymre seg for pengene sine. - De trenger ikke gå ut og lete etter en ny bankforbindelse og nye lån, sier han.

Av bankens til sammen rundt 100.000 kunder er det ifølge styreleder Niels Heering bare en liten gruppe på mellom 500 og 700 som kommer til å lide økonomiske tap. Disse har innskudd på over 750.000 kroner i Amagerbanken. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media