Danske auksjonerer bort billetter til henrettelse

Du kan på nært hold se Travis Runnels få giftsprøyta.

PÅ NÆRT HOLD: Hvis du vil kan du kjøpe orkesterplass til henrettelsen av Travis Runnels som skal finne sted i Texas. Foto:AP/Scanpix.
PÅ NÆRT HOLD: Hvis du vil kan du kjøpe orkesterplass til henrettelsen av Travis Runnels som skal finne sted i Texas. Foto:AP/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det makabre stuntet er iverksatt av den danske jusstudenten og provokatøren Martin Martensen-Larsen, som på denne måten vil sette fokus på de amerikanske myndigheters bruk av dødsstraff.

Fem billetter Martin Martensen-Larsen starter i dag en internettauksjon av fem billetter til henrettelsen av Travis Runnels, som har fått dødsstraff i Texas etter å ha blitt dømt for knivdrap. Auksjonen finner sted på curtainfall.com og skal vare i tre uker.

Vil gjøre den offentlig - Vår intensjon er å gjøre henrettelsen offentlig, sier Martensen-Larsen som mener det er paradoksalt at amerikanere flest er stolte over sitt rettssystem som gjennomfører dødsstraff, men at den ikke blir visst offentlig.

- Folk bør få se på nært hold hva de har vært med på å stemme frem og hva skattepengene deres går til, sier dansken. Sammen med Travis Runnels legger han ut fem billetter på nettstedet med en utropspris på null kroner.

Får nytte av pengene Martin Martensen-Larsen tar 10 prosent for å administrere prosjektet, resten av pengene går til Travis Runnels som har stilt billettene til disposisjon. Datoen for henrettelsen er ikke fastsatt ennå, noe som gir den dødsdømte muligheten til å få nytte av pengene før dødsdommen fullbyrdes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer