Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske Banks toppsjef går av etter hvitvaskingssak

Danske Banks administrerende direktør Thomas F. Borgen går av som følge av hvitvaskingssaken, opplyser banken i en børsmelding.

MÅ GI SEG: Den Danske Banks administrerende direktør Thomas F. Borgen går av. Foto: NTB Scanpix
MÅ GI SEG: Den Danske Banks administrerende direktør Thomas F. Borgen går av. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske Bank har ikke vært i stand til å avdekke det fullstendige omfanget av mistenkelige transaksjoner via bankens filial i Estland, heter det.

- Det er åpenbart at Danske Bank ikke har levd opp til sitt ansvar i saken om mulig hvitvasking i Estland. Det beklager jeg dypt. Selv om den eksterne advokatundersøkelsen konkluderer med at jeg har levd opp til mine juridiske forpliktelser, mener jeg det riktige for alle parter er at jeg går av, skriver Borgen i børsmeldingen.

Avgangen ble kunngjort onsdag morgen, samme dag som Danske Bank skulle legge fram en rapport om den interne granskingen etter hvitvaskingsanklagene. Granskingen har pågått det siste året.

Hvitvaskingsanklagene går ut på at penger fra blant annet Russland og Aserbajdsjan har blitt sendt via Danske Banks estiske filial fra 2007 til 2015. Berlingske Business har tidligere skrevet at et beløp tilsvarende minst 53 milliarder danske kroner har blitt hvitvasket. Banken har selv så langt ikke kommentert noen tall.

Forrige uke meldte Wall Street Journal at samlede overføringer av nesten 1.000 milliarder kroner sjekkes for mulig hvitvasking i etterforskningen av Danske Bank.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!