Danske DR viste nyhetsinnslag om en demonstrasjon som var iscenesatt av dem selv

- Det er en kjempefeil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld viste den danske rikskringkasteren Danmarks Radio (DR) et nyhetsinnslag av demonstranter som angivelig protesterte utenfor domstolen i danske Hjørring, mot saksøkte bankansatte fra Nord-Jylland EBH Bank, ifølge BT.

Nyhetssendingen TV Avisen dekket rettssaken mellom de to bankene EBH Banken og Sparekassen Himmerland, som er tiltalt for å ha manipulert aksjekurser.

Rundt 1,5 millioner mennesker fikk med seg innslaget på DR Nyheder og TV Avisen i forbindelse med dekningen av rettssaken.

Innslaget viste hvordan sinte demonstranter angivelig uttrykte sin avsky mot banksjefene.

- En kjempefeil Men i dag viser det seg at demonstrasjonen langt ifra var ekte, men organisert og iscenesatt av et produksjonsselskap innleid av DR selv.

Akkurat det glemte DR å opplyse om.

- Det er en kjempefeil, som vil bli rettet opp i kveldens TV Avisen og på dr.dk, sier DR1s kanalsjef Lotte Lindegaard, på DRs egne hjemmesider, der de nå har publisert en beklagelse.

Den iscenesatte demonstrasjonen skulle egentlig brukes til et tv-program på DR.

- Serien handler om finanskrisen, hvor aksjonærer konfronterer aktører i finanskrisen som foreløpig ikke har villet uttale seg, forklarer Lindegaard.

Journalister ikke klar over iscenesettelsen DR hadde derfor både sendt produksjonsselskapet og egne journalister til stedet. Journalistene var, ifølge DR, ikke klar over at demonstrasjonen var iscenesatt.

- Det som har gått galt er at iscenesettelsen ikke går opp for journalistene som var til stede i retten, sier hun.

Et videoklipp, tatt av en fotograf på stedet, viser hvordan «demonstrantene» blir instruert til å protestere, og er i dag publisert på BT.