FELT AV DANSKE: Den hvite kjendiselgen Albin overlevde ikke årets elgjakt, etter å ha overlevd den år etter år. Foto: Sigmund Lereim
FELT AV DANSKE: Den hvite kjendiselgen Albin overlevde ikke årets elgjakt, etter å ha overlevd den år etter år. Foto: Sigmund LereimVis mer

Danske drepte den kjente albinoelgen Albin

Pakket sammen da han så Albin dukke opp. - Han har blandede følelser nå, sier leder av jaktlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den hvite kjendiselgen Albin overlevde ikke årets elgjakt, etter å ha overlevd den år etter år, melder NRK.

Det var en danske som gikk på jakt i Spydeberg i Østfold i dag som skjøt og drepte elgen. Han skal ikke ha vært klar over at den var fredet.

- Ikke en ønskesituasjon Dermed ble kjendiselgen trolig blant de aller første ofrene for årets elgjakt, som startet i dag.

- Det var ikke noe ønskesituasjon at den ble skutt, for vi har jo egentlig blitt enig om at ingen er så kjøttsultne at man må skyte den, sier Sigmund Lereim, som leder jaktlaget, til Dagbladet.

Han forteller at den i tillegg ikke var helt hvit etter å ha rullet seg i en skråning.

- Den var grå på sidene fra møkk, i tillegg er den ikke 100 prosent albino. Den har grå øyne og rødbrun manke, sier Lereim.

- Pakket sammen da han så dyret Han understreker at dansken ikke har gjort noe kriminelt.

- Den er ikke administrativt fredet, bare symbolsk etter enighet oss jegere mellom, sier han.

Han forteller at dansken nå har blandede følelser etter å ha skutt sin aller første store elg.

- Han pakket egentlig sammen da dyret kom, så det var jo med blandede følelser at han gjorde det. Han rakk jo ikke ringe og høre om det var i orden, for det er snakk om sekunder.

Kjendiselgens tilhengere har foran tidligere jaktsesonger tatt til orde for å frede den hvite elgen for å hindre at den ble til middagsmat. I 2007 ba formannen i elgvaldet i Spydeberg om at oksen ble spart, «ikke fordi den er så spesiell, men fordi det har vært så mye oppstyr rundt den».

Albin ble fem år gammel.