DYRESEX: En dansk dyrlege ser ingen grunn til å innføre et forbud mot sex med dyr.
DYRESEX: En dansk dyrlege ser ingen grunn til å innføre et forbud mot sex med dyr.Vis mer

Danske dyrleger vil tillate dyresex

Dyrlegeforeningen i Danmark mener det er unødvendig å innføre et forbud mot sex med dyr, slik Norge og flere andre land har gjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom fram under en høring på Christiansborg torsdag hvor et beslutningsforslag om forbud mot å ha sex med dyr ble tatt opp til diskusjon.

- Dyrleger har forskjellige holdninger til dette spørsmålet, men vi mener ikke at det er behov for en særlov. Det er ingenting som tyder på at det er et utbredt fenomen, og vi tviler på at en særlov vil ha noen gunstig effekt, sier formann i foreningen, Arne Skjoldager.

Ingen skader I de 30 årene han har jobbet som dyrlege, har han kommet over fem konkrete tilfeller av dyr som er sexmisbrukt av mennesker. I et av tilfellene oppdaget han selv at en gårdsarbeider hadde samleie med en brunstig purke.

- Jeg undersøkte purken, men kunne ikke påvise noen skader. I tre av de fem tilfellene kunne jeg ikke konstatere at det var skjedd noen skade på dyret, sier Skjoldager.

Han mener at dyrene ikke nødvendigvis tar skade av slik sex og at det finnes andre lover som kan omfatte sakene.

- I de tilfellene hvor de blir påført skade, kan man bruke den gjeldende dyrevernloven, mener han.

Klart signal I Norge, Tyskland, Storbritannia og senest i Nederland har man innført et generelt forbud mot å ha sex med dyr, og mye tyder på at et forbud også er på vei i Sverige.

Peter Mollerud, stifter og formann for Dyrenes venner mener at et forbud er viktig - ikke minst for å sende et klart signal.

- Risikoen for at dyret blir utsatt for stress og angst er meget stor, sier Mollerud.

Undersøkelser viser at mellom 70 og 80 prosent av danskene ønsker et forbud mot sex med dyr.

(NTB)