Danske eks-soldater ender i fengsel

Stadig flere sliter med ettervirkninger av krigsdeltagelse.

MOTIVASJONSVISITT: Her er daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen på besøk hos danske soldater i Afghanistan. Men mange av landets soldater sliter etter de har kommet hjem. Foto: AP/Carsten Snejbjerg/Scanpix
MOTIVASJONSVISITT: Her er daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen på besøk hos danske soldater i Afghanistan. Men mange av landets soldater sliter etter de har kommet hjem. Foto: AP/Carsten Snejbjerg/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Stadig flere danske soldater har så vanskelig for å tilpasse seg et liv i Danmark etter å ha vært i krig, at de ender i landets fengsler.

I de siste tre årene har Hærens Konstabel og Korporalforening (HKKF) registrert 40 saker om tidligere utsendte soldater som har endt i fengsel.

For tiden har foreningen kontakt med 26 tidligere soldater, de fleste fra Afghanistan, og bare i juli var det seks til som ba HKKF om hjelp.

- Vi skal huske at langt de fleste soldater heldigvis finner seg til rette etter krigen. Men disse tallene er mye høyere enn vi tidligere har sett, sier HKKF-lederen Flemming D. Vinther til Jyllands-Posten.

Sakene dreier seg om alt fra hærverk og tyveri til drap og vold. Et betydelig antall sitter inne for narkotikaforbrytelser.

Det virkelige tallet på soldater som sitter inne, er sannsynligvis mye høyere, siden HKKFs saker bare dekker de tilfellene der soldatene eller fengslene har henvendt seg til dem.

(NTB)