UTE PÅ OPPDRAG:  Dansk politi arresterte her flere Hells Angels-medlemmer etter et rakettangrep mot et fengsel i den danske byen Køge. Da ble et medlem av motorsykkelbanden ble såret. I motsetning til i Norge, har Danmark fremdeles ledig plass i fengslene sine. Foto: Gert Jensen / Scanpix
UTE PÅ OPPDRAG: Dansk politi arresterte her flere Hells Angels-medlemmer etter et rakettangrep mot et fengsel i den danske byen Køge. Da ble et medlem av motorsykkelbanden ble såret. I motsetning til i Norge, har Danmark fremdeles ledig plass i fengslene sine. Foto: Gert Jensen / ScanpixVis mer

Danske fengsler mangler fanger

Sliter med å fylle opp fengslene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalomsorgen i Danmark har ikke nok innsatte til å fylle alle fengselscellene. Fangemangelen er økende, viser nye tall.

I årets første kvartal var i gjennomsnitt 92,1 prosent av danske fengsel- og varetektsceller fylt opp, ifølge tall Ritzau har fått fra fagorganisasjonen Fængselsforbundet.

I 2014 var dekningsprosenten på 94,1 prosent, mens den året før var helt oppe på 97,1 prosent.

Dermed har det politiske målet fra 2012 om å senke andelen fra 98 prosent til 94 prosent innen 2016, for lengst blitt innfridd. En vesentlig årsak til at det blir stadig bedre plass i danske fengsler, er at domstolenes samlede bruk av fengselsstraff har gått ned.

I 2013 avsa danske domstoler fengselsdommer som til sammen varte i 73306 måneder. I fjor hadde den såkalte straffemassen falt til 66247, og fallet har fortsatt i 2015. Også tallet på varetektsfengslede har gått ned i Danmark.

(NTB)