Frankrike:

Danske funnet drept i kjøleskap

Et brutalt funn av en 30 år gammel dansk kvinne på den franske rivieraen ryster Frankrike og Danmark.

FERIEPARADIS: Kvinnen ble funnet skutt og drept i et kjøleskap i byen Mandelieu-la-Napoule i Frankrike sist søndag. Foto: Epa / Sebastian Nogier / NTB
FERIEPARADIS: Kvinnen ble funnet skutt og drept i et kjøleskap i byen Mandelieu-la-Napoule i Frankrike sist søndag. Foto: Epa / Sebastian Nogier / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 31 år gammel dansk mann er siktet for å ha drept den 30-årige danske kvinnen i en fransk småby i det sørlige Frankrike. Mannen skal ha forsøkt å kvitte seg med liket ved å få det fraktet bort i et kjøleskap.

Den siktede er kvinnens partner.

Saken er bredt omtalt i danske medier den siste uka, deriblant av Danmarks Radio og danske TV 2. Den tragiske hendelsen ble først kjent gjennom nyhetsbyrået AFP på tirsdag.

Ifølge franske myndigheter ble den 30 år gamle kvinnen funnet skutt og drept i et kjøleskap sammen med en død hund.

DREPT: Den 31 år gamle småbarnsfaren har innrømmet drapet på Lily Sullivan (18). Video: KameraOne. Reporter: Karima Elisabeth Magnussen & Magnus Paus Vis mer

Tips fra bekjente

Den siktede ble pågrepet forrige søndag, etter at lokalt politi fikk tips av to bekjente av mannen, som skal ha reagert på en sterk lukt da de ble bedt om å frakte kjøleskapet til ei søppeldynge.

31-åringen ble varetektsfengslet tirsdag denne uka.

Den siktede 31-åringen har hittil ikke forklart seg om det som har skjedd, opplyser påtalemyndigheten til AFP.

Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til anklagene.

TRAGEDIE: Hendelsen fant sted i Mandelieu-la-Napoule i Frankrike. Foto: Epa / Sebastian Nogier / NTB
TRAGEDIE: Hendelsen fant sted i Mandelieu-la-Napoule i Frankrike. Foto: Epa / Sebastian Nogier / NTB Vis mer

Ble skutt

Ifølge den franske avisa Nice-Matin skal pågripelsen ha funnet sted etter at politiet overvåket den 31-årige mannens bolig i byen Mandelieu-la-Napoule, ikke langt fra ferieparadiset Cannes.

AFP skriver at mannen skal ha fortalt at lukta skyldtes en død hund, men da de bekjente omsider fikk åpnet kjøleskapet, fant de også liket av en kvinne.

En obduksjon søndag viste at kvinnen ble skutt i hodet, ifølge den franske påtalemyndigheten.

- Offeret er ikke blitt formelt identifisert, men obduksjonen tyder på at det er mistenktes kone, opplyser en talsperson for påtalemyndigheten, ifølge AFP.

Ytterligere undersøkelser er også satt i gang.

DRAP: Disse overvåkningsbildene viser det brutale angrepet på 73 år gamle James Lambert som ble gjort av tenåringer i alderen 10-17 år, hendelen skjedde 24. juni i Nord-Philidelphia og Lambert døde dagen etter av skadene. Video: Kameraone. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Narkotika, våpen og kontanter

Hjemme hos mannen fant politiet også flere ladde våpen, kontanter og narkotika.

Drapssaken har rystet Frankrike og Danmark etter likfunnet forrige helg. Den avdøde kvinnens familie har også gått ut og bekreftet dødsfallet i et innlegg på Facebook.

Jyllands-Posten fikk torsdag bekreftet av påtalemyndigheten i Frankrike at mannen er siktet for drapet på ektefellen, for besittelse av våpen, ammunisjon og narkotika, samt grov mishandling av dyr med døden til følge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer