SATT FRI:  Den danske seilbåten Ing ble kapret av somaliske sjørøvere i Adenbukta 24. februar. Nå melder somaliske aviser at de kan være satt fri.. Foto: DR
SATT FRI: Den danske seilbåten Ing ble kapret av somaliske sjørøvere i Adenbukta 24. februar. Nå melder somaliske aviser at de kan være satt fri.. Foto: DRVis mer

Danske gisler kan være nær ved å bli satt fri

Det melder somaliske aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sju danskene som har vært holdt som gisler av somaliske pirater siden februar, kan være nær ved å bli satt fri.

Løsepenger
En somalisk pirat sier til nettavisen Somalia Report at gislene har forlatt skipet MV Dover, der de har vært holdt fanget, og at det er utbetalt løsepenger. Opplysningene er imidlertid ikke bekreftet.

Danskene ble tatt som gisler idet de var på jordomseiling. Gruppen består av en familie på fem, samt to dansker som var mannskap på seilbåten.

Tre millioner dollar
Piraten, ved navn Mohamed Ahmed, sier at piratene har fått tre millioner dollar for å sette fri gislene. Han hevder også at gislene tirsdag befant seg i en liten båt som var på vei til et krigsskip, muligens et dansk.

Men ifølge NATO finnes det ingen danske krigsskip i nærheten. Det er heller ingen offisielle kilder, verken NATO eller EU, som kan bekrefte at det er utbetalt løsepenger.

En pressetalsmann i det danske utenriksdepartementet vil verken avvise eller bekrefte opplysningene. Av hensyn til familien og de pårørende uttaler ikke departementet seg om saken «inntil videre».

At gislene har forlatt MV Dover er ikke ensbetydene med at de blir løslatt. Også tidligere har de forlatt skipet, men uten at det har resultert i frihet.

(NTB)