Danske homofile i harnisk etter at heterofile har overtatt homobarer

Striden tilspisset etter at heterofilt par ble kastet ut fordi de kysset. - Provoserende, mener bareieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske homoaktivister er i harnisk over at heterofile dominerer blant kundene på flere barer som tidligere var forbeholdt lesbiske og homofile. Nå skal dørvaktene holde bedre styr på hvem som slipper inn.

Striden tilspisset seg etter at et heterofilt par ble kastet ut av baren Never Mind i København fordi de kysset hverandre, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Paret oppførte seg provoserende, sier barens eier Christian Carlsen.

Episoden avdekker en frustrasjon som har spredt seg i homomiljøet de siste årene, het det på Jyllands-Postens nettsider i helgen.

- I en periode var 65 til 70 prosent av gjestene heteroer, og det er for mye, mener Camilla Lantz som eier utestedet Cosy Bar.

I de lesbiske og homofile miljøene er meningene om forholdene på utestedene delte. Noen sier at homofile må være like åpne og inkluderende overfor heterofile, som de ønsker at de heterofile skal være overfor dem selv.

Men andre mener at dette vil føre til at de homofile og lesbiske mister fristeder. Mens debatten raser, har flere av de berørte utestedene gitt sine dørvakter ordre om å sørge for at de homofile stamkundene får fortrinnsrett framfor mer tilfeldige heterofile gjester.

(NTB)