Julebord

Danske Jysk gir alle ansatte fri dagen etter julebord

- En gave som de i aller høyeste grad har fortjent. 

FRI: Dagen etter at danske Jysk arrangerer bedriftsjulelunsj, får alle ansatte fri. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark
FRI: Dagen etter at danske Jysk arrangerer bedriftsjulelunsj, får alle ansatte fri. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix DenmarkVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag 13. november slipper 1800 ansatte hos Jysk i Danmark å møte på jobb.

Lørdag skal de nemlig ha julebord. Søndagen skal de bruke til å hvile, skriver danske Ekstra Bladet.

Der vi i Norge pleier å arrangere eller bli invitert på julebord, holder danskene sin julefrokost - altså julelunsj.

For danske Jysk-ansatte finner julelunsjen sted lørdag 12. november. Over 100 butikker skal egentlig holde åpent søndagen etter, men tradisjonen tro får de ansatte fri.

I Danmark har dette vært praksis hos Jysk i flere år.

- Festene er en anledning til å takke og feire medarbeiderne våre for innsatsen de har lagt ned i løpet av året. Det er en gave til medarbeiderne, som de i aller høyeste grad har fortjent, sier Jan Verhoek, HR-sjef i Jysk, i en pressemelding.

I Norge legger Jysk alltid årsfesten sin til en lørdag. Det betyr at de ansatte uansett har fri dagen etter, fordi Jysk ikke holder søndagsåpent her til lands.

- I Danmark har de søndagsåpne butikker. For å få flest mulig av de ansatte til å delta, velger de derfor å stenge butikkene dagen etter. På samme måte har vi i Norge en årsfest hvor vi stenger enkelte butikker tidligere på lørdagen, sier Are Bjøntegaard, salgs- og markedsansvarlig i Jysk i Norge, til Dagbladet.

På årsfestene, eller julefestene, til Jysk, samles nemlig ansatte fra hele landet. Dermed må de ansatte få tid til å reise dit festen arrangeres.

- Dette er en av de sosiale arenaene som er viktig å ivareta, derfor legger vi opp til at flest mulig skal kunne delta.