Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SKAM: bonusepisode fra Danmark

Danske lærere overrasket elever med «SKAM»-parodi: OMG!!!

Lærerne ønsket å gjøre juleavslutningen ekstra minneverdig, elevene var målløse da parodien av «SKAM» dukket opp.

JULEAVSLUTNING: Da lærerne ved Gefion Gymnasium i Køvenhavn skulle arrangere juleavslutning for elevene sine valgte de å kjøre en parodi av den norske TV-suksessen SKAM. Elevene ved skolen var målløse og fornøyde med lærernes innsats. Video: Gefion Gymnasium / Hele videoen ser du h... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ledelsen og lærere ved Gefion Gymnasium i København pleier å overraske studentene sine med en egenprodusert videosnutt som de viser fram på elevenes juleavslutning hvert år.

Årets video fikk svært mye mer oppmerksomhet enn de tidligere årenes bidrag. I år lagde nemlig lærerne ved skolen en parodi på NRK-serien «SKAM», ettersom «SKAM-feberen» herjer også hos våre danske naboer.

Juleavslutning

Ansatte ved Gefion Gymnasium gikk grundig til verks da de skulle lage videoen forteller pådriveren bak prosjektet, Helene Lindberg, til Dagbladet.

- Ledelsen ved skolen ville at vi skulle lage noe julemorro av «SKAM», og jeg ble spurt om å tenke ut en ide, forteller hun.

Sammen med en medhjelper som til vanlig lager kortfilmer, gikk lærerne all-in for å få det beste resultatet. De satte i gang med norskundervisning, lagde egne ordlister og forsøkte å caste de riktige lærerne til de riktige rollene.

Videoen kan du se øverst i saken.

- Jeg ville gjerne lage en ukesekvens (man-fre), som rommet en del av de ikoniske scenene og hele ånden fra «SKAM», musikk, slow-motion, kjærlighet, lyst, vennskap og fiender, forteller Lindberg til Dagbladet.

Elever i ekstase

Lindberg hadde ikke i sin villeste fantasi sett for seg at videoen skulle få så mye oppmerksomhet som den nå har fått. Videoen har blitt delt i flere «SKAM»-grupper på Facebook, og Lindberg har blitt oppringt av ivrige journalister i hele dag.

- Da vi viste videoen på onsdagens juleavslutning gikk det et sus gjennom salen, allerede da det første bildet med den kjente gule skriften, og den første sangen startet å spille, så visste de alle hva som kom til å komme, sier Lindberg.

SUPERMORSOMT: Amanda Tolstrup (18) trodde ikke sine egne øyne da Skam-parodien dukke topp på skjermen under juleavslutningen. Foto: Privat
SUPERMORSOMT: Amanda Tolstrup (18) trodde ikke sine egne øyne da Skam-parodien dukke topp på skjermen under juleavslutningen. Foto: Privat Vis mer

Amanda Tolstrup (18) elsker ‹‹SKAM›› og er elev ved Gefion Gymnasium, hun forteller Dagbladet at hun var både sjokkert og begeistret da hun forstod hva lærerne hennes hadde funnet på:

- Jeg synes det var vilt fett! Da jeg så de første gule bokstavene var jeg klar over at det ville bli supermorsomt! Jeg kikket på venninna mi med det samme, og sa: OMG!!!!

- På dansk bruker man vel å si sjovt? Du skriver supermorsomt?

- Hahahaha, ja, vi sier morsomt hele tida nå, avslutter Tolstrup.

Saken ble først omtalt av MetroExpress.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!