Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske myndigheter oppfordrer kvinner til ikke å gå alene om natten i India

Dansk UD kommer med en klar anbefaling til kvinner som skal reise til India: Ikke gå alene ute om natten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfordringen kommer etter at fem indere mandag ble funnet skyldige i massevoldtekt av en dansk kvinne i New Delhi i 2014. Offisielle tall fra samme år viser at det skjer en voldtekt i India hvert 22. minutt, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

- Det har jo vært en rekke saker om voldtekt i India. Derfor advarer vi mot den særlige risikoen for voldtekt i landet, sier Ole Egberg Mikkelsen, sjef for det danske utenriksdepartementets reiseråd.

Han forteller at danske myndigheter har ytt særlig stor hjelp i saken til den 52 år gamle kvinnen som ble overfalt, voldtatt og ranet i New Delhi. Årsaken er angrepets grovhet.

- Dansk politi har hatt to medarbeidere i India for å støtte kvinnen i forbindelse med vitneavhør i straffesaken. Slike saker er heldigvis svært uvanlige. Vi har ikke opplevd et slikt tilfelle tidligere, sier Mikkelsen.

Han oppfordrer videre alle reisende til India til å utvise sunn fornuft og ikke ferdes alene om natten i isolerte områder, noe som også omfatter storbyer og turiststeder.

Den danske kvinnen som ble voldtatt i desember 2014, forsøkte å finne hotellet sitt sentralt i den indiske hovedstaden da hun ble overfalt og voldtatt av til sammen ni menn. Fem av dem er funnet skyldige i saken, tre andre får sine saker behandlet for en ungdomsdomstol, mens den niende tiltalte døde før saken kom for retten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!