Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske myndigheter skal telle flaggstenger

Et «vildt projekt».

VAIER I VINDEN: Nå skal den danske regjeringen finne ut hvor mange offisielle flaggstenger det er i landet. Foto: Samfoto / NTB Scanpix
VAIER I VINDEN: Nå skal den danske regjeringen finne ut hvor mange offisielle flaggstenger det er i landet. Foto: Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske myndigheter vifter nå med et nytt prosjekt: Målet er å finne ut hvor mange offisielle flaggstenger det er i landet.

Flaggene har gode kår i Danmark, hvor de ofte vaier flott i vinden.

Finansdepartementet ønsker ikke utdype prosjektet, men opplyser til TV2 at opptellingen skal gjøres «i forbindelse med en undersøkelse av praksis for statens flagging».

Den danske TV-kanalen kaller det bare et «vildt projekt».

Det er ikke sånn at enhver danske med stang i hagen nå må melde fra til myndighetene, det er antall offisielle stenger Borgen vil ha kontroll på. Dermed er det skoler, kirker og andre statlige institusjoner som må ut og telle.

Det danske flagget kalles «Dannebrog», noe som betyr danenes fane eller rødfarget fane, ifølge Wikipedia. Det skal være Europas eldste flagg i kontinuerlig bruk, og var også brukt her hjemme i unionstida.

Alt dette har statsministeriet kontroll på. Nå skal de også bokføre stengene.

TV2 har snakket med politikere på Folketinget, som bare rister på hodet.

- Det er helt absurd. Hvorfor? Jeg håper da virkelig ikke at vi er kommet så langt i spareiveren at vi må tvinge statsinstitusjoner til å selge flaggstenger. Et så fattig land er vi da ikke, sier Benny Engelbrecht (Socialdemokraterne).

- Finansdepartementet kan virkelig prioritere sine ressurser. Byråkratiet har det med å pålegge seg selv oppgaver som for vanlige folk kan se, sier Pelle Dragsted (Enhedslisten).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media