Danske ny toppsjef i SAS

SAS Skandianavia har i dag utnevnt Jørgen Lindegaard til ny administrerende direktør og konsernsjef. Han tiltrer stillingen 1. juni 2001.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Stenberg forlater SAS ved årsskiftet, etter drøyt syv år som administrerende dirketør og konsernsjef i selskapet. Dette er i henhold til Stenbergs kontrakt, melder SAS i en pressemelding.

SAS får en erfaren leder ved roret. Danske Jørgen Lindegaard (52) kommer fra stillingen som administrerende dirketør og konsernsjef i danske GN Store Nord A/S.

Så langt i SAS' historie har det alltid vært en svenske eller en nordmann som har bekledd den øverste stillingen i det skandinaviske selskapet. Nå ble det endelig en danske.

Lindegaard har bakgrunn innen telekommunikasjon og har siden 1975 hatt en rekke lederstillinger.

Han er utdannet sivilingeniør. Siden 1975 blant annet jobbet som administrerende direktør i Fyns Telefon AS, Københavns Telefon AS og som direktør i Tele Danmark AS. Han kom til GN Store Nord i 1996, og har vært administrerende direktør og konsernsjef der siden 1997.

GN Store Nord er en av Danmark største teknologibedrifter, og har sin virksomhet innen områdene høreapparater, telefonheadset og testutstyr for telekommunikasjon i mer enn 70 land. Aksjen er notert på børsene i København og London

Han har dokumentert gode lederegenskaper som undergår utvikling og forandring. Han kan dra nytte av sin kommunikasjonserfaring både i den interne utviklingen og i forhold til askjemarkedet og kundene, sier styreformann Bo Berggren i SAS.

Det heteste tipset til ny leder var lenge Scandic Hotel`s sjef Roland Nilsson. Han ble tirsdag kåret til årets foretninigsmann i Sverige. Men i steden ble det en dansk erfaren mann som skal lede SAS i årene som kommer.