Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske overlevde promille på 8,7

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pasienten hadde en promille på 8,7 prosent da han ble innlagt på sykehuset i Århus. Det regnes vanligvis som dødelig, men mannen overlevde, skriver den danske avisa Ekstra Bladet.

Mannen, som opprinnelig kommer fra Polen, ble utskrevet fra sykehuset etter noen få dager, kunne den populære tabloiden fortelle. Overlege og leverspesialist Hendrik Vilstrup ville ikke bekrefte eller avkrefte promilletallet i meldingen.

- Men det stemmer at vi fikk inn en mann med utrolig mye alkohol i blodet. Det er det rene under at han overlevde, og jeg har aldri i mitt 30 år lange yrkesliv opplevd noe tilsvarende, sa Vilstrup til Ekstra Bladet.

Ifølge den danske overlegen medfører et hvert alkoholnivå over 4 promille akutt livsfare for pasienten. Hjerneaktiviteten avtar, kroppens organer slutter å fungere og pasienten kan bli kvalt fordi lungene ikke arbeider, påpeker han.

For vel ett år siden ble en svensk bilist innlagt på intensivavdelingen ved sykehuset i Hamstad i Sør-Sverige, etter at han var tatt med 6,0 i promille. Politifolk sa at de ikke skjønte hvordan mannen i det hele tatt hadde funnet veien inn i bilen og ned i setet bak rattet.

(NTB)