Danske pågrepet med avkuttede kjønnsorganer i fryseren

Hevder kona står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 58 år gammel dansk mann bosatt i Sør-Afrika er pågrepet med 21 biter av kvinnelige kjønnsorganer i fryseren. Han sier seg uskyldig og hevder kona står bak.

I Danmark er han ifølge sørafrikansk politi etterlyst for ulovlig våpenhandel. Han er nå bosatt i Bloemfontein i Sør-Afrika der han driver en våpenbutikk. Han er gift med en sørafrikansk kvinne og paret har to barn.

Lørdag dukket de første meldingene opp om hva som åpenbarte seg i familiens fryser da politiet gjennomsøkte boligen: 21 avskårne biter fra kvinnelige kjønnsorganer i frossen tilstand.

Skylder på kona Siktelsen mot mannen er ennå ikke ferdig, og kan bli slått sammen med en annen siktelse for flere seksuelle overgrep og «usømmelig omgang med kvinnelige kjønnsorganer», som nyhetsbyrået Ritzau formulerer det.

Mannen har forklart at det ikke var han, men kona som skar kjønnsorganene av kvinnene, skriver Ekstra Bladet. Planen hennes var å selge de nedfrosne kjønnsorganene i Lesotho, har han sagt. Politiet tror ikke på forklaringen og er overbevist om at han er gjerningsmannen.

Video - Vi har blant annet en video der han utfører et av sine inngrep på en kvinne, sier politietterforsker Lynda Steyn til Netwerk24.

Antall ofre er ikke fastslått ennå. Politiet mener han lokket til seg ofre fra Lesotho, bedøvet dem og deretter opererte dem hjemme i sitt eget soverom.

Mandag ble han varetektsfengslet i sju dager. Det er ventet at han kommer til å be om løslatelse mot kausjon neste uke.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram