Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske politikere enige: Asylsøkerne får bare beholde 3000 kr, mobil, klokke, giftering og laptop

Det er en del av den danske regjeringens nye asylpakke.

BEHOLDES:  Gifteringen røres ikke, men verdier over 3000 kroner vil bli konfiskert av politiet i Danmark.   Foto: Torbjørn Grønning
BEHOLDES: Gifteringen røres ikke, men verdier over 3000 kroner vil bli konfiskert av politiet i Danmark. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et flertall i Folketinget støtter den danske regjeringens nye asylpakke, som innebærer at asylsøkere som har med seg verdier over 3000 kroner, må betale selv for kost og losji mens asylsøknaden behandles.

Det skriver den danske avisa Politiken.

Får beholde giftering og mobiltelefon Politiet får dermed rett til å gå gjennom bagasjen til asylsøkere for å anslå hva slags verdier de har med seg.

- Det er ikke rimelig at skattebetalere i Danmark skal betale for asylsøkere som har med seg en formue, sier Det konservative folkepartis talsmann for integrasjon, Naser Khader til Politiken.

Tiltaket skal sikre at asylsøkerne skal beholde verdier som sikrer en beskjeden levestandard.

Asylsøkerne får altså beholde:

- Kontanter inntil 3000 kroner
- Mobiltelefon
- Armbåndsur
- Gifteringer og gjenstander (for eksempel smykker) av personlig betydning
- Personlige brukgjenstander som for eksempel laptop

Det betyr at kontanter over 3000 kroner beslaglegges.

- Ekstraordinær situasjon
Asylpakka er en avtale mellom statsminister Lars Løkke Rasmussens Venstre, de borgerlige partiene og Socialdemokratiet.

Nicolai Wammen fra Socialdemokratiet sier de støtter tiltaket fordi det er en ekstraordinær situasjon:

- Hver dag kommer det opp mot 200 asylsøkere til Danmark, og det krever ekstraordinære beslutninger, sier han til Politiken.

I forrige uke kom det 363 asylsøkere til Norge, vesentlig lavere enn ukene før. I oktober og november var det ukentlige tallet opp mot 1000. Til sammen har det kommet 30 000 asylsøkere til Norge hittil i 2015.

Det samme tallet er 165 000 i Sverige, ifølge Aftenposten. I Danmark hadde det kommet inn rundt 7000 asylsøknader i slutten av september.

LES OGSÅ: Derfor er det ikke rart at syrerne har smarttelefoner.

- IKKE RIMELIG: - Det er ikke rimelig at danske skattebetalere skal betale for asylsøkere som har med seg en formue, mener Naser Khader, som er politiker og forfatter. Fra i år har han sittet i Folketinget for Det Konservative Folkeparti (K).  Foto: NTB Scanpix
- IKKE RIMELIG: - Det er ikke rimelig at danske skattebetalere skal betale for asylsøkere som har med seg en formue, mener Naser Khader, som er politiker og forfatter. Fra i år har han sittet i Folketinget for Det Konservative Folkeparti (K). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media