NEW YORK OG KARIBIEN: Danske Ekstra Bladet avslører i dag studieturplanene til Folketingets kulturkomitè, som planlegger å bruke halvannen uke og 450 000 kroner på å se på kunst- og kulturtilbud i både Karibien og USA. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
NEW YORK OG KARIBIEN: Danske Ekstra Bladet avslører i dag studieturplanene til Folketingets kulturkomitè, som planlegger å bruke halvannen uke og 450 000 kroner på å se på kunst- og kulturtilbud i både Karibien og USA. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Danske politikere på «studietur» til Karibien

Skal se på kunst. Prislapp: halv million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens danskene sliter med finanskrisen, skal 17 politikere fra Folketingets kulturkomité tilbringe halvannen uke i Karibia - på skattebetalernes regning.

Offisielt dreier det seg om en studiereise.

Parlamentarikerne skal blant annet se på kunst og annen kulturarv på øyene St. Thomas og St. Croix, som er gamle danske besittelser.

Ekstra Bladet kaller turen «en ren ferietur».

Det blir dessuten tid til en to dagers stopp i New York, som riktig nok aldri har vært dansk koloni, men der kulturtilbudet til gjengjeld er stort.

Her skal de danske parlamentarikerne se på kunst og sette seg inn å såkalt kulturturisme.

Men programmet i «The Big Apple» er ikke alt for stramt, det avsluttes hver dag klokken 14.

- Turen kommer til å koste rundt 450 000 kroner, forteller kulturkomiteens sekretær og reisearrangør Finn Skriver Frandsen.

Kulturpolitikerne tar et avbrudd fra jobben i et Danmark som er hardt rammet av de globale økonomiske problemene.

For kort tid siden foreslo opposisjonen at barn fra familier i København som er blitt ofre for finanskrisen, må få gratis skolemat.

(NTB)