DELER BILDER AV DØDE BARN: Flere bilder av flyktningbarn som har druknet deles nå på sosiale medier. Ifølge danske Redd Barna og Dansk flyktninghjelp er ikke det riktig måte å sette fokus på alvoret i flyktningsituasjonen på. Dette er et bilde fra Hellas, og barnet er ikke dødt. Foto: NTB Scanpix
DELER BILDER AV DØDE BARN: Flere bilder av flyktningbarn som har druknet deles nå på sosiale medier. Ifølge danske Redd Barna og Dansk flyktninghjelp er ikke det riktig måte å sette fokus på alvoret i flyktningsituasjonen på. Dette er et bilde fra Hellas, og barnet er ikke dødt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Danske Redd Barna: Ikke del bilder av døde flyktningbarn

- Hvordan ønsker foreldrene å se barna sine?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at bilder av døde flyktningbarn har begynt å spre seg på sosiale medier, har danske Redd Barna nå gått ut og oppfordret til at man ikke deler bildene videre.

- Det er veldig bra at folk vet om og bryr seg om krigen i Syria, som nå har pågått i fem år, men vi mener at det ikke er riktig å vise krenkende bilder av døde barn, sier kommunikasjonssjef i Redd Barna Danmark, Claes Amundsen, til tv2.dk.

- Får ikke folk til å gjøre noe Mange deler bildene for å sette fokus på alvoret i flyktningsituasjonen i Europa. Amundsen mener derimot at det ikke er riktig måte å gjøre på. Han påpeker det etiske problemet med bildene, og han mener at bilder av døde barn ikke får folk til å handle.

- Hvordan ønsker foreldrene å se barna sine? Det er forferdelige bilder, og barna er i en svært sårbar situasjon. Vi i Redd Barna viser bilder med håp, sier han, og legger til:

- Disse barna er døde. Vi kan ikke gjøre mer for dem. Når folk ser bildene på Facebook så vemmes de, og de blir kanskje rasende, og så deler de dem. Men det får ikke folk til å gjøre noe.

2300 har omkommet Redd Barna bruker aldri bilder av døde barn i sine kampanjer, påpeker Amundsen.

Ifølge tv2.dk oppfordrer også Dansk Flyktninghjelp til at man ikke deler bilder av døde barn.

Ifølge tall fra FN-organisasjonen UNHCR har mer enn 260 000 flyktninger og migranter krysset Middelhavet i år. Over 2300 migranter har omkommet i forsøket, blant dem en rekke barn. 

Torsdag denne uka ble 71 flyktninger funnet døde i en lastebil i Østerrike.