Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske samarbeidspartier i åpen ordkrig

Forholdet mellom det danske regjeringspartiet Socialdemokraterne og røde Enhedslisten er på et absolutt nullpunkt.

ORDKRIG: Partiet til den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt har havnet i ordkrig med partiet som sikrer regjeringen, er Socialdemokraterne sitter, parlamentarisk grunnlag. Partiene krangler høytlytt ved å rakke ned på hverandre i annonser de rykker inn i avisene. Foto: Laurent Dubrule / REUTERS
ORDKRIG: Partiet til den danske statsministeren Helle Thorning-Schmidt har havnet i ordkrig med partiet som sikrer regjeringen, er Socialdemokraterne sitter, parlamentarisk grunnlag. Partiene krangler høytlytt ved å rakke ned på hverandre i annonser de rykker inn i avisene. Foto: Laurent Dubrule / REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge partiene har de siste dagene rykket inn annonser i dagspressen i kjølvannet av at regjeringen inngikk en budsjettavtale med de blå partiene Venstre og De Konservative.

Enhedslisten, som er med på å danne det parlamentariske grunnlaget for landets trepartiregjeringen, nektet å kompromisse.

Dermed måtte statsminister Helle Thorning-Schmidt og hennes regjeringspartnere i Socialistisk Folkeparti og sentrumspartiet Radikale Venstre gå til den blå blokken og få på plass et statsbudsjett som bringer Danmark i borgerlig retning.

- Nei-partiet Både Socialdemokraterne og Enhedslisten har nå fått det travelt med å forklare velgerne at det ikke var dem som hadde skylden for at partiene ikke ble enige.

Socialdemokraterne har rykket inn en annonse der Enhedslisten blir framstilt som partiet som sier «nei, nei, nei og atter nei til regjeringens tilbud».

«Vi tok ansvar», står det i annonsen.

Slår tilbake Det har fått Enhedslisten til å gå til motangrep, og i en annonse i lørdagens aviser spør partiet: «Er det også Enhedslistens skyld hvis vi ikke får hvit jul?»

- Vi har ikke sett denne form for aggressiv kommunikasjon tidligere mellom partier som sammen utgjør et parlamentarisk flertall, sier kommunikasjonsekspert og universitetslektor Mads Christian Esbensen til Ritzau.

(NTB)

DÅRLIG STEMNING:Johanne Schmidt-Nielsen, parlamentarisk leder i danske Folketinget for Enhedslisten, har innledet en ordkrig med Socialdemokraterne - partiet de samtidig sikrer parlamentarisk grunnlag for. Foto: Keld Navntoft / Scanpix
DÅRLIG STEMNING:Johanne Schmidt-Nielsen, parlamentarisk leder i danske Folketinget for Enhedslisten, har innledet en ordkrig med Socialdemokraterne - partiet de samtidig sikrer parlamentarisk grunnlag for. Foto: Keld Navntoft / Scanpix Vis mer