NEKTER: De danske SAS-flygerne nekter å skrive under på SAS' omfattende spareplan. Foto: Mette Møller / Dagbladet
NEKTER: De danske SAS-flygerne nekter å skrive under på SAS' omfattende spareplan. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

Danske SAS-flygere sier nei til spareplanen

De danske SAS-flygerne avviser spareplanen som skulle sikre flyselskapets overlevelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De danske flygerne vil nekte å skrive under på den omfattende spareplanen som SAS-ledelsen la fram mandag, og som de sier er avgjørende for om selskapet kan berges fra å bli nedlagt.

- Vi kan ikke skrive under på et ultimatum som vi ikke kjenner virkningen av, sier Lars Bjørking, leder for Dansk Pilotforening, ifølge Politiken.

Dermed er det skapt tvil om det er mulig å redde SAS fra den nedleggingen som ledelsen og hovedeierne, som er den svenske, danske og norske staten, sier truer selskapet.

Ifølge SAS-sjefen Rickard Gustafson er spareplanen avhengig av at den blir akseptert av alle SAS' fagforeninger.

De danske flygerne som ikke vil godta planen uten videre, sier imidlertid at de er åpne for å gå inn i forhandlinger med ledelsen.

Bjørking sier at foreningen har utarbeidet en plan for ytterligere innsparinger på 10-15 prosent utover de 35 prosent de sier de har levert siden 2009.

Det som først og fremst provoserer flygerne, er ledelsens krav til ny pensjonsordning og en rekke krav til hvordan arbeidet skal utføres.

Spareplanen legger opp til innsparinger på 3 milliarder kroner. I tillegg til kraftige lønnskutt, vil planen koste 400 danske SAS-ansatte jobben.

(NTB)