Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske savnet etter seilas med Pål Enger

Kjendistyven i trøbbel igjen.

DRO TIL SJØS: Pål Enger og hans kamerat kom i land på Hvaler i denne båten. Nå er de sistet for grovt tyveri. Norsk og svensk politi forsøker nå å finne eieren av båten. Foto: Polisen
DRO TIL SJØS: Pål Enger og hans kamerat kom i land på Hvaler i denne båten. Nå er de sistet for grovt tyveri. Norsk og svensk politi forsøker nå å finne eieren av båten. Foto: Polisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk og Svensk politi jobber begge med saken, etter at Skrik-tyven Pål Enger ble pågrepet på Hvaler fredag.

Enger og en kamerat ble pågrepet av Østfold-politiet i Vikerhavn etter meldinger om at det var begått innbrudd og skadeverk på andre båter i havnen. De skal også ha vært i besittelse av narkotika da de ble pågrepet.

Begge er nå siktet for grovt tyveri.

Men det Pål Enger fortalte politiet da han ble pågrepet, gjorde at det ble slått alarm også i Sverige:

- Forsvunnet danske Pål Enger og kameraten skal ha kommet til Vikerhavn med seilbåten «Akula EYC» samme natt. Båtens eier, som ifølge Pål Enger er en danske, var med da følget la fra land i Strømstad, men var vekk da de kom i land i Vikerhavn. Alt ifølge Pål Enger.

- De kom i en seilbåt fra Stømstad, sammen med den danske båteieren, som hadde tilbudt dem skyss til Norge. Men nå vet man ikke hvor båteieren er, sier Engers advokat, Arne Seland til Dagbladet.

- De var fulle, og det var kraftig uvær, så det er jo uheldige omstendigheter, sier Seland.

Han understreker at Enger ikke er siktet for noe i forbindelse med overfarten fra Strømstad.

Svensk politi har søkt med helikopter langs hele den antatte seileruta fra Strømstad til Vikerhavn.

- Vi har søkt med helikopter. Vi vet ikke om denne dansken har vært med, men kan ikke utelukke det, sier etterforskningsleder Peter Svernling hos politiet i Uddevalla til Dagbladet.

- Vi forsøker å finne ut hvem båteieren er. Vi er ikke en gang sikre på om noen er borte, sier Svernling.

Svensk politi har i svenske medier gått ut med bilde av båten, i håp om at noen kjenner den igjen.

Dømt ti ganger Norsk politi leter ikke etter noen savnet person i saken.

- Vi etterforsker saken, men holder ikke på med noen leteaksjon. Vi har to pågrepne og de er siktet for grovt tyveri foreløpig, sier operasjonsleder Rune Arneberg ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

Enger fikk ifølge VG sin tiende dom tidligere i vår. Han er kjent for å ha stjålet Munch-maleriet «Skrik» i 1994. Enger er også dømt for ha stjålet Munchs «Vampyr» fra Munch-museet i 1988.

Pål Enger har flere saker i Oslo, og er derfor overført til sentralarresten i Oslo. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.