Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske siktet for å stå bak storbrann i Colorado

En dansk mann er pågrepet og siktet for å ha forårsaket den nest største skogbrannen som noensinne har rammet den amerikanske delstaten Colorado.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen omfatter 141 punkter – ett for hvert hus som brant ned i den omfattende brannen som fortsatt herjer sør i Colorado.

Den 52 år gamle mannen er varetektsfengslet, og kausjon er satt til 50 000 dollar. Siden han har bodd i USA på et utløpt visum, risikerer han også å bli utvist.

Brannen oppsto i et øde område i slutten av juni og har hittil ødelagt et område på 47.000 hektar i Sangre de Cristo-fjellene. Over 2000 hus har måttet evakueres, og 500 brannfolk er satt inn i slukningsarbeidet.

Mannen sier han ikke startet brannen med vilje. Han har fortalt etterforskerne at han trodde han hadde slukket et bål han hadde tent til matlaging, men oppdaget dagen etter at det brant rett ved bobilen hans.