Olga-svindelen

Danske snakket om «å knulle Norge»

«Olga-svindlerne» er nå dømt for en rekke bedragerier. I retten ble det lagt fram chat-logger og lange «kundelister».

SNAKKET OM BEDRAGERIER: Politiet mener dette beviser at en av de tiltalte, dansken, snakket om bedrageriene. Foto: Politiet
SNAKKET OM BEDRAGERIER: Politiet mener dette beviser at en av de tiltalte, dansken, snakket om bedrageriene. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fire menn fra henholdsvis Norge, Sverige og Danmark er dømt i den såkalte Olga-saken - en svært omfattende og utspekulert svindelsak mot hovedsakelig eldre norske kvinner.

Ifølge dommen fra Søndre Østfold tingrett har mennene samarbeidet om å få de flere titalls eldre til å oppgi personlige opplysninger som fødselsnummer og BankID gjennom å utgi seg for å være kundebehandlere i ofrenes banker.

Deretter har de logget seg inn på nettbanken deres og overført store beløp til egne konti.

Til sammen utgjør bedrageriene nesten 18 millioner, men bare to av de tiltalte, nordmannen og svensken, er dømt for alle de 65 bedrageriene.

- Vi mener dommen sender et tydelig signal om at denne type forbrytelse ikke er akseptert i vårt samfunn og håper de fornærmede opplever en form for oppreisning og kan legge saken bak seg, sier politiadvokat Yvonne Schilling til Dagbladet.

Tatt på fersken

30. juni i fjor ble de to hovedmennene tatt på fersken på et hotellrom i Oslo. På skrivepulten og på bordet sto to PC-er påslått og en mengde telefoner lå klare til bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer