Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danske styrker angrepet i Irak

Presset mot Danmark øker kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En bombe rammet en dansk-iraksk militærpatrulje mandag morgen nær Basra i Irak.

Ingen mennesker ble skadet i angrepet.

Angrepet er det første på danske styrker siden publiseringen av de omstridte Muhammed-tegningene i Jyllandsposten i september.

- Danske styrker har ikke endret sin adferd siden tegningene ble publisert. Men det er klart at denne saken vil påvirke hvordan lokalbefolkningen ser på den danske tilstedeværelsen i Irak, sier Den britiske offiseren Peter Cripps til AP.

Koalisjonsstyrkene vil nå undersøke om angrepet kan settes i sammenheng med publiseringene av tegningene.

- FN-boikott

To store muslimske organisasjoner, Den Islamiske Konferanseorganisation (OIC) og Den arabiske liga skal ifølge Politiken nå ha krevd at FN behandler saken og iverksetter sanksjoner mot Danmark.

De siste dagene har det diplomatiske presset mot Danmark økt kraftig. Libya har stengt sin ambassade i København, Saudi-Arabia har kalt ambassadøren hjem, Jordan har kalt Danmarks ambassadør til samtale og Bahrains regering fordømmer Jyllands-Posten.

- Jeg er dypt bekymret over de seneste rapportene om overgrep mot danske arbeidere i Saudi-Arabia og flaggbrenning i den arabiske verden. Regjeringen tar sterkt avstand fra disse handlingene, uttaler den danske utenriksministeren Per Stig Møller i en

pressemelding.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!