VÆRFAST: MS «Bergensfjord» håper å kunne ankomme Stavanger i ettermiddag eller kveld, etter svært dårlig vær utenfor norskekysten. Foto: Fjordline
VÆRFAST: MS «Bergensfjord» håper å kunne ankomme Stavanger i ettermiddag eller kveld, etter svært dårlig vær utenfor norskekysten. Foto: FjordlineVis mer

Danskebåt fanget av kjempebølger utenfor Egersund

Over ti timer forsinket grunnet storm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): MS «Bergensfjord» la i går ut fra Hirtshals, og var ment å skulle ankomme Risavika Havn i Stavanger ved 0230-tida i natt. Skipet har 205 passasjerer om bord - og er nå fanget i voldsomme bølger utenfor Egersund.

Minst en passasjer er lettere skadd.

- Alt flyr - Det er helt forferdelig. Alt flyr. TV'er detter ned fra veggene, stoler stikker av og vi må holde på glass og kopper. I røykesalongen i natt var alt knust, sier passasjer Anita Kvamme til Bergens Tidende.

- Det var en kvinne som lå og sov i en lugar da det plutselig raste et oppbevaringsskap inn til henne. Hun fikk skader i armene og skulle til røntgensjekk, forteller Kvamme.

Ifølge BT passerte lasteskipet «Skog» i morgentimene i dag samme område som der danskebåten ligger.

Storm - Det er liten til full storm, og bølgene er mellom seks og ti meter, rapporterer Atle Bergli, kaptein ombord på «Skog».

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å nå administrerende direktør i Fjordline, Ingvald Fardal. Til Aftenbladet sier han at skipet ble overrasket av uværet.

- Prognosene da vi la ut fra Hirtshals sa at vi skulle komme frem til Stavanger før været ble ille, men så har uværet kommet fortere enn forventet. Utenfor Egersund var kombinasjonen vind, bølgehøyde og strøm slik at det ikke var forsvarlig å gå videre. I tråd med godt sjømannskap la kapteinen da skipet opp mot sjøen. Skipet har ligget stabilt siden da, sier Fardal.

Fardal sa i formiddag at «Bergensfjord» forhåpentligvis kan ankomme Risavika havn i Stavanger klokka 15.

Dagbladet kommer med mer.