Danskebåtbrann skyldes feil på elbil

Passasjerene roser mannskapets innsats.

PÅ DEKK: Passasjerene på Pearl of Scandinavia var rolige da ferja la til kai onsdag ettermiddag og roste mannskapet. Ingen kom til skade da det brøt ut brann på bildekket. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
PÅ DEKK: Passasjerene på Pearl of Scandinavia var rolige da ferja la til kai onsdag ettermiddag og roste mannskapet. Ingen kom til skade da det brøt ut brann på bildekket. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Passasjerene roser mannskapets innsats da det brøt ut brann på Pearl of Scandinavia. Ifølge dansk politi skyldes brannen en teknisk feil på en elbil.

Elbilen var ombygd til en dieselbil. Kjøretøyet sto på lading, men politietterforsker Mette Lindskov ved politiet i København sier til nyhetsbyrået TT at politiet foreløpig ikke vet om brannen i bilen startet på grunn av det eller noe annet. Etterforskningen gjenopptas torsdag.

Et stort politioppbud ventet på København-ferja da den la til kai ved 12-tiden onsdag. Det luktet svidd da kjøreporten åpnet seg, og det var sot på flere av bilene. Passasjerene så ut til å være ved godt mot, og flere av dem sto på dekk og vinket da ferja la til.

Dansk politi sier de ikke har grunn til å tro at brannen var påsatt, men de tekniske undersøkelsene ble satt i gang med en gang ferja anløp den danske hovedstaden.

Da elbilen på bildekket tok fyr utløste det brannalarmen og det automatiske sprinkleranlegget om bord.

- Alle alarmsystemer ble satt i gang, og brannslukning begynte. Brannen ble deretter slukket, sier informasjonssjef Gert Jakobsen i selskapet DFDS til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer