Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danskebåten lå værfast utenfor Hirtshals i 4,5 timer

Ble kraftig forsinket på grunn av uværet.

FORSINKET: I 4,5 timer lå Color Lines SuperSpeed 2 ligger utenfor Hirtshals i Danmark. Uværet gjorde at de ikke kom seg inn til havna før 16.15 Foto: Skjermdump / Color Line
FORSINKET: I 4,5 timer lå Color Lines SuperSpeed 2 ligger utenfor Hirtshals i Danmark. Uværet gjorde at de ikke kom seg inn til havna før 16.15 Foto: Skjermdump / Color Line Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TIPS OSS: Har du bilder eller informasjon? SMS/MMS til 2400, e-post til [email protected] dagbladet.no, TLF til 24 00 00 00.

Color Lines hurtigskip fra Larvik, SuperSpeed 2, ligger på tredje timen utenfor Hirtshals. Det er 997 passasjerer om bord skipet, som ikke kommer seg inn til havn på grunn av uvær.

Dette bekrefter Helge Otto Mathisen, pressekontakt ved Color Line.

Like etter 16.15 i ettermiddag fikk Dagbladet beskjed fra flere passasjerer om at skipet nå har lagt til kai i Hirtshals.

LA TIL: Mange passasjerer ventet i Hirtshals på båten som skulle til Larvik. Like etter klokka 17.00 melder en passasjer at båten trolig snart er på vei mot Larvik.
LA TIL: Mange passasjerer ventet i Hirtshals på båten som skulle til Larvik. Like etter klokka 17.00 melder en passasjer at båten trolig snart er på vei mot Larvik. Vis mer

- Vi er fremme nå.Passasjerene fikk gratis buffet. Glad for at de ikke innstilte turen da vi kom frem til slutt. Null dramatikk og god stemning, skriver en passasjer til Dagbladet.

Kapteinens vurdering

SuperSpeed 2 skulle egentlig ankomme Hirtshals klokka 11.45. Ny beregnet ankomsttid var 15.45 rundt 15.30, og omkring en halvtime senere la skipet til kais.

- Hvorfor ble ikke turen innstilt?

- Kapteinen vurderte forholdene som akseptable. Vi har tilgang til mange ulike værmeldinger, i tillegg har kapteinene våre lang erfaring i å gjøre vurderinger. Da blir det en balanse mellom å velge å gå eller å kansellere.

Han understreker at normalt er kapteinens vurderinger gode, men at slike situasjoner kan oppstå.

- Jeg antar at uværet som preger Danmark har brukt lengre tid på å gå over enn det som sannsynligvis ble meldt, sier Mathisen.

Tar vare på gjestene

Han forteller at dette ikke er en ukjent problemstilling, men at det er uvanlig at slikt skjer om sommeren.

- Dette er vi vant med å håndtere. Selv om det kan være ubehagelig å vente ute i sjøen, så blir gjestene våre tatt vare på.

Klokka 17.30 i kveld skulle SuperSpeed 2 igjen reist fra Larvik til Hirtshals. Mathisen forteller at denne seilingen ikke er innstilt, men passasjerene har fått beskjed om forsinkelsen.

I nabobyen Sandefjord har Color Line valgt å kansellere de fleste turene til Strømstad i dag. Også dagseilingen Kristiansand-Hirtshals har blitt kansellert, ifølge Color Lines nettside.