Danskebåten måtte snu

Røykutvikling om bord

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Røykutvikling i et generatorrom førte til at danskebåten Stena Saga med 353 passasjerer om bord måtte snu og sette kurs mot Fredrikshavn i dag tidlig. Båten, som går mellom Oslo og Fredrikshavn, forlot Danmark klokka 10. Etter 40 minutter på sjøen gikk alarmen på grunn av røyk i nødgeneratorrommet.

Informasjonssjef i Stena Line, Joakim Kenndal, sier til Dagbladet.no at situasjonen ikke var dramatisk.

- Da alarmen gikk ble passasjerene samlet og fortalt at båten måtte snu. Jeg har fått opplyst at stemningen var rolig, sier Kenndal.

Sendes hjem med buss

Ingen skal ha tatt skade av røyken, og båten trengte ikke å tilkalle hjelp fra redningssentralene. Kenndal vet ikke hva som var årsaken til røykutviklingen.

- Det kan enten være noe som ble brent, eller ild, det vet vi ikke ennå. Vi skal inn og kontrollere det nå, sier han.

Stena Saga ligger nå til kai i Fredrikshavn og passasjerene er i ferd med å forlate båten. Avgangen klokka 18.30 i kveld er innstilt, og passasjerene får tilbud om å reise til Norge med ferge via Göteborg eller buss.

Båten skulle egentlig ha vært framme i Oslo 18.30 i kveld.

UTE AV DRIFT: M/S Stena Saga ble bygget i 1981, men ble først i 1994 satt inn i trafikk mellom Oslo og Fredrikshavn. Foto: STENA LINE
UTE AV DRIFT: M/S Stena Saga ble bygget i 1981, men ble først i 1994 satt inn i trafikk mellom Oslo og Fredrikshavn. Foto: STENA LINE Vis mer

Flere uhell

I forrige uke måtte Color Lines F/F Silvia Ana mellom Kristiansand og Hirtshals snu etter at en sikkerhetsøvelse slo feil.

Stena Saga har hatt flere uhell før, ifølge fergedatabasen Fakta om fartyg:

  • 1995: På vei fra Fredrikshavn til Oslo fikk båten teknisk «blackout» i Drøbaksundet og maskineriet stoppet opp. Etter ca to timer kunne båten kjøre videre mot Oslo.
  • 1999: Det brøt ut brann på båten, men den ble raskt slokket.