Danskeferja kollapset - igjen

For andre gang på et drøyt halvår ble Color Line-ferja Christian IV i morges slått ut av alvorlige problemer med baugporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (dagbladet.no): 972 passasjerer var vel om bord da den flere tonn tunge løftesylinderen til kjørerampa ble rammet av trøtthetsbrudd. I tillegg var ferja lastet med 235 biler, 40 trailere og to busser.

Sveises sammen

Markedssjef Odd Grønnberg sier til dagbladet.no at kveldens avgang klokka 19.15 trolig vil gå som planlagt. Planen er å løfte opp rampa og sveise den igjen slik at all inn- og utkjøring fra ferja i helgen vil foregå via kjøreportene akter.

På kveldsavgangen er det booket inn 1.061 passasjerer.

Mandag formiddag har ferja liggedag i Kristiansand. Da vil rederiet forsøke å få reparert den ødelagte sylinderen.

Mange uhell

I slutten av september i fjor ble den samme ferja rammet av en elektronikkfeil som også førte til avlysning av en fredagsavgang.

Den alderskomne ferja er de siste to årene blitt rammet av flere uhell som alle har endt bra. I høst fikk den fullastede ferja motorstopp like etter avgang fra Hirtshals og braste inn i en fiskebåt som fikk store skader. Også ferja fikk skader i skroget og måtte repareres. Uhellet skjedde til alt hell inne i havna i Hirtshals. Hadde uhellet rammet tre minutter senere, kunne følgene blitt langt mer dramatiske ettersom det blåste liten kuling og var mye sjø i brenningene.

Moden for utskiftning

Markedssjef Odd Grønnberg sier at Color Line har planer om å erstatte den 19 år gamle ferja med ny tonnasje.

- Utskriftningsplanene ligger ikke særlig langt inn i fremtiden. Men først skal Kiel-ferjene utskiftes, sier han.

Ruta mellom Kristiansand og Hirtshals er Norges desidert mest trafikerte ferjestrekning.