Danskehandel til 205 mill.

BERGEN (Dagbladet): Aker RGI selger sin eierandel på 40 prosent i det danske investeringsselskapet Gefion med en fortjeneste på 205 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fikk et tilbud på denne aksjeposten i forrige uke og har forsøkt å verdioptimalisere salget. Det har gitt Aker RGI en betydelig gevinst på kort tid, sier konsernsjef Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Kritikk

Kjøpet av Kjell Inge Røkkes selskaper TRG, Gefion og Wyndmore i august er blant de forhold som Folketrygdfondet har reist sterk kritikk mot med påstander om at Kjell Inge Røkke kan ha beriket seg ved å selge dyrt til Aker RGI.

Nå blir det vanskelig å opprettholde kritikken av Gefion-kjøpet ettersom Aker RGI har tjent formidable 205 millioner kroner på fire måneder.

Wimbledon

Dagbladet er også kjent med at fotballselskapet Wyndmore kan komme til å selge den engelske fotballklubben Wimbledon i løpet av noen måneder.

Det har meldt seg interessenter som skal være villige til å by en betydelig høyere pris enn det Røkke og Gjelsten betalte da de kjøpte klubben av den libanesiske forretningsmannen Sam Hamman.

Det skjedde i London for to år siden.

Bjørn Rune Gjelsten vil ikke kommentere kritikken fra Folketrygdfondet i denne sammenhengen.

Finansmannen sier imidlertid at Aker RGI vurderer løpende salg av virksomheter som ikke hører til i konsernets hovedfokus.