UTELIVSKONGE: Adam Falbert har store planer om å slå seg opp i utelivsbransjen i Norge. Foto: Claus Bech/Rekom/Scanpix Danmark.
UTELIVSKONGE: Adam Falbert har store planer om å slå seg opp i utelivsbransjen i Norge. Foto: Claus Bech/Rekom/Scanpix Danmark.Vis mer

Dansken vil bli konge på byen i Norge

Adam Falbert planlegger å bygge 25-30 utesteder i Norge på få år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Danskeide Restaurations Kompagniet sikter mot å bli Europas største utelivskonsern. På veien dit skal de bygge 25-30 utesteder i Norge.

- Vi fikk mange norske gjester på utestedene våre, som var fornøyde og kom tilbake. Den norske mentaliteten er ganske lik den danske, og ikke minst hadde vi gode lokale partnere i Norge. Det er årsaken til at Norge ble vårt første marked etter Danmark, sier Adam Falbert, gründer og største eier i Rekom (Restaurations Kompagniet), til Finansavisen.

Kjøpte bar som 23-åring

Falbert kjøpte sin første bar som 23-åring etter å ha droppet ut fra jus-studiet. Ifølge Finansavisen har selskapet rundt 2.000 ansatte som betjener to millioner barbesøk årlig. I Norge har selskapet åpnet eller er i ferd med å åpne: Heidi’s Bier Bar-filialer i Oslo, Drammen, Bergen og Trondheim. Falbert står også bak utestedene KJ10 og NOX i Oslo.

I tillegg kommer 52 utesteder i Danmark, hvorav 15 av ligger i København og ni av dem i Jomfru Ane Gade i Aalborg, som regnes som Skandinavias største festgate. Finansavisen kan fortelle at det danske Rekom-konsernet eies av fem privatpersoner. Tre nordmenn er med som partnere i etableringen av Rekom i Norge, der selskapet har holdt på i halvannet år.

Håper på solid overskudd

I 2017-budsjettet er målet et overskudd på 43 millioner kroner, og det er bare i Norge.

- Innen 2021 vil jeg anslå at vi har 25-30 utesteder i Norge. Det innebærer at vi i hvert fall kommer til å investere opp mot 200 millioner kroner i Norge over de neste par-tre årene, sier Falbert til Finansavisen. Dansken er i Norge én til to ganger i måneden, og regner med å ha vært 100 ganger i Norge de siste to og et halvt årene.

Andre økonominyheter:
Nordea Markets ser lav rente lenge
- Nå er investorene så aggressive at de presser kursen