Danskene blåser i røykeloven

Til tross for ferskt røykeforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lite tyder på at danskene vil stumpe røyken på barer og restauranter med det første - til tross for ferskt røykeforbud.

Fra midnatt onsdag ble det forbudt å røyke på barer og vertshus i Danmark. Men den første natten så forbudet ut til å ha liten effekt.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau brydde vertshusene seg ikke noe om å håndheve røykeloven, og folk fortsatte å røyke som før.

Og de som bryter loven, har neppe noe å frykte. Arbeidstilsynet, som har i oppgave å håndheve forbudet, har på forhånd varslet at ingen kommer til å bli bøtelagt dette året. Først om tre år kommer tilsynet til å gjennomføre kontroller på restauranter og andre utesteder, og innen den tid skal loven endres.

I protest mot røykeloven samlet en liten gruppe røykere seg på rådhusplassen i København ved midnatt. De hadde med et banner med påskriften: «Passiv røyking er narreverk». Nøyaktig klokka 24.00 tente demonstrantene opp hver sin røyk for å markere hva de synes om røykeforbudet.

(NTB)

BLÅSER I LOVEN: Til tross for røykeforbud ved danske utesteder risikerer danskene foreløpig ingen bot hvis de bryter loven. Arbeidstilsynet har lovet at ingen vil bli bøtelagt før neste år, og kontroller er først aktuelt om tre år. Foto: Scanpix
BLÅSER I LOVEN: Til tross for røykeforbud ved danske utesteder risikerer danskene foreløpig ingen bot hvis de bryter loven. Arbeidstilsynet har lovet at ingen vil bli bøtelagt før neste år, og kontroller er først aktuelt om tre år. Foto: Scanpix Vis mer