Coronaviruset:

Danskene er mer tiltakstrøtte

Danskenes holdninger og oppførsel knyttet til coronastrategien i landet er i endring, ifølge en ny rapport.

HOLDNINGSENDRING: Ifølge en fersk studie er danskenes holdninger til landets coronastrategi endring. Her fra Nyhavn i København sentrum i fjor sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB
HOLDNINGSENDRING: Ifølge en fersk studie er danskenes holdninger til landets coronastrategi endring. Her fra Nyhavn i København sentrum i fjor sommer. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en fersk rapport fra universitetet i Aarhus i Danmark har danskene endret holdningene til de smitteforebyggende tiltakene og reglene i landet.

Den siste Hope-rapporten fra universitetet, som undersøker danskenes holdninger under pandemien, konkluderer med at danskenes tillit til den politiske strategien bak coronahåndteringen er avtagende.

Også oppførselen er i endring, ifølge rapporten, som siteres av blant andre danske BT og Jyllands-Posten. Avstanden som danskene holder til hverandre er ikke like lenger så stor, fastslås det.

- Det er bekymringsfullt fra et epidemikontrollperspektiv hvis folk begynner å se flere mennesker, sier professor Michael Bang Petersen, som står bak rapporten.

- Samtidig er det også bekymringsverdig fra et mer overordnet perspektiv dersom tilliten til myndighetene og regjeringen begynner å synke, fortsetter han, og legger til:

- Vi vil jo gjerne bevare forholdet mellom borgere og staten intakt når vi kommer ut på den andre siden av dette.

I undesøkelsen har forskerne samlet inn data i perioden 13. mars i fjor til 19. januar i år, og i analysene inngår intervjuer med 29 445 dansker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer