Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øl i Danmark

Danskene lanserer ny øl-is i sommervarmen

En dansk isprodusent slår seg sammen med et bryggeri og lanserer det de håper skal bli sommerens store slager: En is laget av øl.

EN SLIK EN MED ØLSMAK? Danske is- og ølprodusenter samarbeider om ny øl-is.
EN SLIK EN MED ØLSMAK? Danske is- og ølprodusenter samarbeider om ny øl-is. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Premier IS og Thisted Bryghus som står bak det usedvanlige samarbeidet. Med den nye isen hevder de å ha utviklet en «gedigen nyhet».

Øl-isen blir lansert i forbindelse med Ølfestivalen i København, som holdes fra torsdag til lørdag denne uken. Et par tusen smaksprøver vil der være tilgjengelig for dem som tør å prøve noe nytt.

I en pressemelding skriver Thisted Bryghus at isen har vært testet og utviklet over tid, og at ingrediensene er hentet fra lokale råvarer i Thy nordvest på Jylland. Det lokkes også med at isen både inneholder en ølmed ingredienser fra en nasjonalpark, samt ekstrakt fra friske skudd av gran og furu.

– Det gir en frisk og aromatisk smak, som vi har fått overført til den nye isen, sier bryggerimester Antoni Aagaard Madsen i pressemeldingen.

Om øl-isen faller i smak, gjenstår å se. Hvorvidt det er aldersgrense på isen, sier pressemeldingen ingenting om.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!