<strong>FREDELIGE DANMARK:</strong> Så mange som 250 000 sivile tyskere greide i løpet av krigens siste uker å komme seg om bord på skip som evakuerte dem til fredelige Danmark. Av disse havnet over 100  000 i København. Barna på bildet ble sendt videre til private hjem nord i Schleswig. Foto: Krämer / Riksarkivet Tyskland
FREDELIGE DANMARK: Så mange som 250 000 sivile tyskere greide i løpet av krigens siste uker å komme seg om bord på skip som evakuerte dem til fredelige Danmark. Av disse havnet over 100 000 i København. Barna på bildet ble sendt videre til private hjem nord i Schleswig. Foto: Krämer / Riksarkivet Tyskland Vis mer

- Danskene lot 7000 tyske barn dø

Ble nektet mat og legehjelp av danske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Totalt døde det i løpet av de to første etterkrigsårene 13 492 tyske flyktninger i Danmark.

Av dem var 7000 barn under fem år - og av disse var 3000 spedbarn.

Tyske sivilister rømte vinteren 1945 i hundretusener fra sine hjem i Øst-Preussen og andre områder som ble tatt av den Røde armé. Så mange som 250 000 greide i løpet av krigens siste uker å komme seg om bord på skip som evakuerte dem til fredelige Danmark. Av disse havnet over 100 000 i København.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer