SLITER: 46 prosent av velgerne er misfornøyde med Helle Thorning-Schmidts innsats som statsminister, mens bare 34 prosent er fornøyde, viser en ny måling. Foto: Mathias Christensen/AP Photo
SLITER: 46 prosent av velgerne er misfornøyde med Helle Thorning-Schmidts innsats som statsminister, mens bare 34 prosent er fornøyde, viser en ny måling. Foto: Mathias Christensen/AP PhotoVis mer

Danskene misfornøyd med Helle Thorning-Schmidt

To måneder etter valgtriumfen den nybakte statsministeren tungt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en fersk meningsmåling Greens Analyseinstitut har utført for avisen Børsen, får Socialdemokraterne bare 21,9 prosent oppslutning, det laveste på nesten fire år.

Samtidig er nær halvparten av danske velgere misfornøyd med statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Partiet Venstre går samtidig sterkt fram og har nå 32,7 prosent av velgerne i ryggen, viser målingen.

Opposisjonen ville ha sikret seg 93 mandater i den danske riksdagen dersom det hadde vært valg nå, mens regjeringspartiene og Enhedslisten ville ha måttet nøye seg med 82.

46 prosent av velgerne er misfornøyde med Helle Thorning-Schmidts innsats som statsminister, mens bare 34 prosent er fornøyde, viser målingen.

Velgerne mener Venstres leder, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, er best egnet som statsminister, og de ser også på ham som den beste garantien for velferden i Danmark.

Socialdemokraterne mener vinden vil snu og lover blant annet å skape 20.000 nye arbeidsplasser i løpet av de neste to årene.

Politisk kommentator Hans Engell er likevel skeptisk og mener at Thorning-Schmidt ennå ikke har gjort et gjennombrudd som statsminister.

- Velgerne opplever henne fortsatt ikke som en sterk leder for en trepartiregjering, og det er hun nødt til å ta alvorlig. Hun risikerer at målingene biter seg fast, sier Hans Engell til Børsen.

(NTB)