FOR BORGERLIG? Danskene mener landets sosialdemokratiske statsminister, Helle Thorning-Schmidt, har borgerlige verdier. Foto: EPA/BODO MARKS
FOR BORGERLIG? Danskene mener landets sosialdemokratiske statsminister, Helle Thorning-Schmidt, har borgerlige verdier. Foto: EPA/BODO MARKS Vis mer

Danskene ser på Thorning-Schmidt som borgerlig

En av tre dansker ser på landets sosialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt som borgerlig, viser en meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

36 prosent av de spurte mener Thorning-Schmidts grunnholdning er borgerlig, mens 29 prosent ser på henne som sosialdemokrat, viser målingen Megafon har utført for Politiken og dansk TV2.

30 prosent av de spurte svarer «verken eller», mens 5 prosent svarer «vet ikke».

Forstår godt Inger Støjberg, som er leder i det borgerlige partiet Venstre, er ikke overrasket over at et flertall av velgerne ser på statsministeren som borgerlig.

- Jeg forstår godt dersom mange synes det er stor forskjell på det hun sa før valget, og hva hun har gjennomført. Forskjellen på denne regjeringen og oss er at vi rent faktisk også går til valg på å føre en borgerlig politikk, sier hun.

Uenig Thorning-Schmidt er ikke enig med dem som kaller henne borgerlig og mener at hun leder «et tydelig sosialdemokratisk prosjekt» som står «i klar kontrast til det borgerlige alternativet».

- Når man bekjemper sosial dumping, fokuserer på de eldre, er opptatt av helse og psykiatri, har avskaffet fattigdomsytelsene og i flere år har hatt det høyeste investeringsnivået i offentlig sektor på 30 år, så er da dette sosialdemokratisk politikk, sier hun til Politiken.

Vender ryggen til En rekke meningsmålinger den siste tiden har vist hvordan velgerne har vendt ryggen til Thorning-Schmidt.

40 prosent av de sosialdemokratiske velgerne håper ifølge en måling tidligere i måneden at partiet vil være best tjent med at Thorning-Schmidt får seg en toppjobb i Brussel.

Meningsmålinger de siste månedene har også vist at Socialdemokraterna har under 20 prosent oppslutning og dermed ligger an til å tape regjeringsmakten i neste valg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer