Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Danskene vil kapre norske skinner

De danske statsbanene (DSB) ser med interesse på en eventuell mulighet til å overta driften av togstrekninger fra NSB i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I øyeblikket studerer vi markedene rundt oss for å se hvor det kan være mulig for oss å operere. Vi er ikke uinteressert om norske myndigheter nå åpner for danske tog i Norge, sier påtroppende viseadministrerende direktør i DSB, Keld Sengeløv, til Jernbaneverkets blad, Kjøreveien.

Det er først og fremst på strekninger i og rundt Stavanger, Trondheim og Bergen at DSB og eventuelt andre internasjonale jernbaneoperatører kan komme til å gi NSB konkurranse, skriver Dagsavisen.

Jernbanedirektør Steinar Killi sier det er naturlig at disse strekningene først blir lagt ut på anbud, fordi det er rundt disse byene at staten i dag kjøper tjenester av NSB.

Regjeringen har gjennom Sem-erklæringen åpnet for at andre aktører enn NSB skal kunne drive persontransport på sporet. Stortinget har på sin side bedt regjeringen legge forholdene til rette for konkurranseutsetting på jernbaneverkets skinneganger.

(NTB)

ÅPEN:</B> Jernbanedirektør Steinar Killi sier at det er naturlig at strekninger blir lagt ut på anbud.
Hele Norges coronakart