Dansker måtte feire jul i idrettshall

300 dansker måtte feire julekvelden i en idrettshall på Bornholm. Og landet har mer snø i vente.

HEI HÅ, NÅ ER DET JUL IGJEN....: Familien Bøge-Larsen beholdt humøret, selv om de var blant de ca. 500 menneskene som ufrivillig måtte tilbringe julaften i Rønne idrettshall på Bornholm. Det har falt over en meter snø på den danske øya i Østersjøen de siste ukene, og brøytemannskapene har midlertidig gitt opp. 
Foto: Nils Meilvang / Scanpix
HEI HÅ, NÅ ER DET JUL IGJEN....: Familien Bøge-Larsen beholdt humøret, selv om de var blant de ca. 500 menneskene som ufrivillig måtte tilbringe julaften i Rønne idrettshall på Bornholm. Det har falt over en meter snø på den danske øya i Østersjøen de siste ukene, og brøytemannskapene har midlertidig gitt opp. Foto: Nils Meilvang / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brøytemannskapene på øya Bornholm ga opp kampen mot snømassene. De 300 som feiret julen i idrettshallen ankom Rønne havn på Bornholm med ferje lille julaften, men på grunn av det kraftige snøværet ble de advart mot å kjøre i land.

Julestemning Den første natten tilbrakte de 300 passasjerene om bord i ferja Poul Anker, men på julaften ble de flyttet til en idrettshall i Rønne, melder dr.dk.

Det har falt over en meter snø på den danske solskinnsøya i Østersjøen de siste ukene, og brøytemannskapene har midlertidig gitt opp.

I hallen ble de uheldige julegjestene tilbudt både mat og provisoriske overnattingsplasser, og politiet og frivillige gjorde sett beste for å legge til rette.

Julepynt var hengt opp og barna fikk leker, og stemningen på julaften ble beskrevet som god selv om mange av barna trolig savnet gavene.

- Folk er jo triste på grunn av dette. Jeg vet at noen har forsøkt å kjøre, men det forverrer jo bare situasjonen, sier Anette Hansen, en av de uheldige.

- Fortsatt snøvær Vinteren gir ikke slipp på Danmark med det første. De kommende dagene kan det bli ned til 20 minusgrader om natten visse steder i Jylland, og det er også mer snø på vei, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Det er særlig søndag at det kommer til å snø.

- Det kommer et lavtrykk som rammer det sørvestlige Danmark med forholdsvis kraftige snøbyger, sier Jørn Thomsen, vaktsjef hos Danmarks Meteorologiske Institut.

Ifølge Thomsen kan det komme mellom 10-15 centimeter snø enkelte steder.

- Det blir ganske kortvarig - mellom én time eller tre, men det blir voldsomt når det først rammer, sier han.

(NTB)

PÅ VEI TIL Å FØDE: De vordende foreldre Gitte Madsen og Frederik Kofoed måtte fraktes gjennom snøkaoset på Bornholm til fødeavdelingen på sentralsykehuset i Rønne i en av det danske forsvarets beltevogner.
Foto: Nils Meilvang / Scanpix
PÅ VEI TIL Å FØDE: De vordende foreldre Gitte Madsen og Frederik Kofoed måtte fraktes gjennom snøkaoset på Bornholm til fødeavdelingen på sentralsykehuset i Rønne i en av det danske forsvarets beltevogner. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Vis mer