Dansker raser etter at kommune sendte fire unge på ferie for 400 000 i frykt for bråk

- Vi reagerer preventivt på en situasjon som kunne ha utviklet seg.

TREKANTEN: De fire unge som ble sendt på ferie bodde alle i Trekanten boligområde i Holstebro. Foto: Morten Stricker / Scanpix Denmark
TREKANTEN: De fire unge som ble sendt på ferie bodde alle i Trekanten boligområde i Holstebro. Foto: Morten Stricker / Scanpix Denmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Flere dansker har denne uka latt seg provosere av at Holstebro kommune i sommer sendte fire unge på ferie for 400 000 danske kroner.

Dagbladet Holstebro skriver at ferien ble betalt fordi man fryktet hva de fire ungdommene kunne komme til å finne på dersom de ble i byen gjennom sommeren.

Alle fire skal bo i et boligområde kalt Trekanten, et multikulturelt område som også huser flere med psykiske problemer og dårlig helse.

- Dypt problematisk

For 400 000 danske kroner skal ungdommene ha blitt sendt på ferie til Kypros, Hamburg og København, sammen med flere pedagoger.

At ferien ble betalt av skattebetalernes penger, har fått flere til å se rødt.

- Med forbehold om at jeg ikke kjenner saken i detalj, mener jeg at dette er dypt problematisk. Det sender et galt signal om hva slags oppførsel man skal belønne, sier Søren Olesen, gruppeformann i Dansk Folkeparti, til den danske lokalavisa.

Torben Gudiksen (Radikale Venstre), formann i barne- og ungdomsutvalget i Holstebro, sier at turen ble gjennomført som et preventivt tiltak.

- Det var en ekstraordinær situasjon og krevde at vi handlet. På grunn av tidspresset var vi nødt til å gjøre noe raskt og det gjorde vi. Men vi har også gikk uttrykk for at dette ikke skal være en politikk vi kjører fast, sier han til Dagbladet Holstebro.

- Alternativet kunne blitt dyrere

Til danske TV 2 sier Mads Gammelmark, direktør for Barn og Unge i kommunen, at han skjønner hvorfor danskene reagerer.

- Jeg kan forstå at folk synes det er en dyr løsning, men alternativet kunne blitt mye dyrere. Vi har å gjøre med unge mennesker som har vanskelig for å holde seg innenfor rammene. Derfor tok vi en veloverveid, men rask beslutning om å sende dem ut av byen.

I Dagbladet Holstebros kommentarfelt på Facebook, lurer flere på hva det er som har skjedd.

«Om de unge gjør ting som ikke er lovlig skal de i fengsel ikke belønnes med en reise til 400.000. Det er misbruk at borgernes penger og en oppfordring til andre unge om å gjøre kriminelle ting for å få en reise av samfunnet. Er politikerne blitt sinnsyke. Man ser jo at det ikke er deres egne penger de kaster om seg med», skriver én.

«Det er gratis å reservere en hytte i skogen til overnatting, soveposer og fiskeutstyr kan kjøpes brukt. Så kan de dra på ferietur hvor de skal prøve å klare seg selv», skriver en annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer