TO SKADD: To voksne kvinner er sendt til sykehus i Molde for nærmere undersøkelser etter at de skadet seg i en akeulykke i skianlegget i Bjorli i Oppland i ettermiddag. Foto: VIDAR HEITKØTTER/GUDBRANDSDØLEN DAGNINGEN
TO SKADD: To voksne kvinner er sendt til sykehus i Molde for nærmere undersøkelser etter at de skadet seg i en akeulykke i skianlegget i Bjorli i Oppland i ettermiddag. Foto: VIDAR HEITKØTTER/GUDBRANDSDØLEN DAGNINGENVis mer

Dansker skadd i akeulykke

To med luftambulanse etter ulykke i Bjorli Skisenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) To voksne kvinner er fløyet med luftambulanse til sykehus i Molde etter en akeulykke i alpinanlegget på Bjorli i Oppland tidligere i dag.

De to er fra Danmark og deltar i en gruppe med psykisk utviklingshemmede som er i Bjorli og deltar i et arrangement kalt Danske Vinterleker.

De to kvinnene satt på en kjelke, men de bremset ikke opp før de kom i bunn av bakken. Deretter har de kjørt opp på en stor oppbygd snøskalv med sikkerhetsnett på toppen.


- Sikkerheten er godt ivaretatt under arrangementet. Deltagerne oppholder seg på et eget lukket område i bakken med mange ledsagere. De to har klart å kjøre gjennom nettet og falt ned på baksiden av skalven, sier daglig leder Arne Ivar Lyngen i Bjorli Skisenter til Dagbladet.no.


De to var begge ved bevissthet etter ulykken og hadde førlighet i armen og bein.


- Ved skader hvor folk forteller om smerter i ryggen, tar vi alltid utgangspunkt i at det kan være alvorlig. Derfor ble luftambulansen rekvirert, sier Lyngen.


De er nå sendt til sykehus i Molde for røntgenundersøkelse.