VELLYKKET OPERASJON: Dante Autullo oppdaget ikke at han hadde en spiker inne i hjernen, og trodde legene spøkte med ham da han så røntgenbildet. Legene fjernet spikeren ved å borre to hull inn i hodeskallen hans. Foto: AP Photo/M. Spencer Green
VELLYKKET OPERASJON: Dante Autullo oppdaget ikke at han hadde en spiker inne i hjernen, og trodde legene spøkte med ham da han så røntgenbildet. Legene fjernet spikeren ved å borre to hull inn i hodeskallen hans. Foto: AP Photo/M. Spencer GreenVis mer

Dante (32) trodde spikeren bare sneiet hodet

- Jeg sa til legen: «Er dette en spøk?».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Dante Autullo (32) skjøt seg selv i hodet med en spikerpistol da han bygget et skur.

Da legene fortalte at den 7,5 centimeter lange spikeren satt midt inne i hjernen hans, trodde han de spøkte.

- Da de viste meg røntgenbildet, sa jeg til legen: «Er dette en spøk? Er det hentet fra legenes vitsebok?».

«Nei», svarte legen, den sitter inne i hjernen din.

Borret hull I all hast ble Autullo fraktet til et annet sykehus for å bli operert. Mens han satt i ambulansen, la han ut røntgenbildet på Facebook, skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Legene klarte å fjerne spikeren, som bare lå millimeter unna det området i hjernen som kontrollerer motorikkfunksjonen.

Ulykken skjedde i Illinois på tirsdag, og Autulla holdt spikerpistolen over hodet da han skjøt med den.

Hans kone Gail Glaenzer syntes det så ut som at spikeren bare var kommet borti hodet hans, og renset såret.

- Det føltes som jeg ble slått på siden av hodet. Jeg trodde spikeren bare sneiet øret mitt, sier Autullo.

Følte seg kvalm Det finnes ingen smertesensitive nerver inne i selve hjernen, så dette er trolig grunnen til at han trodde spikeren bare sneiet hodet, skriver AP.

Autulla fortsatte med dagens aktiviteter, og måkte til og med litt snø. Men da han våknet dagen etter følte han seg kvalm. Da skjønte kona at noe måtte være galt, og foreslo at de skulle dra på sykehuset.

Først nektet 32-åringen, men lot seg overtale etter at de hadde hentet sønnen på skolen. Røntgenbildet ble tatt noen timer seinere.

Nevrokirurg Leslie Schaffer sier slike situasjoner er uvanlige, men ikke «ekstremt sjeldne». Det å få en spiker inn i hjernen er ikke som å bli skutt i hodet, fordi en kule vil ødelegges og bli til flere biter.

Borret to hull - Beinet blir ikke særlig ødelagt, fordi tuppen på spikeren er så tynn, sier han.

 Schaffer sier videre at mannens hodeskalle stoppet spikeren fra å trenge ytterligere inn i hjernen. Legene fjernet spikeren ved å borre to hull i Autullos hodeskalle på hver side av spikeren, og deretter dro de den ut sammen med en bit av hodeskallen.

Operasjonen tok rundt to timer, og nå har 32-åringen det helt fint, ifølge hans kone.

- Han kan bevege seg normalt, snakker normalt, og husker alt. Det er helt fantastisk, det er et mirakel, sier Glaenzer.

- Han spøkte om det etter operasjonen. Han sa Discovery Channel burde komme hit for å filme, fordi han er et medisinsk mirakel.

HER SITTER SPIKEREN: Røntgenbildet viser at den 7,5 centimeter lange spikeren satt midt i Autullos hjerne. Foto: AP Photo/Christ Medical Center & Hope Children's Hospital
HER SITTER SPIKEREN: Røntgenbildet viser at den 7,5 centimeter lange spikeren satt midt i Autullos hjerne. Foto: AP Photo/Christ Medical Center & Hope Children's Hospital Vis mer