STOR SORG OVER DANTE: På fredag opplyste svensk politi at en person var funnet død i Falkenberg i Sverige, trolig er den 12 år gamle gutten som har vært savnet siden tirsdag. Nå sørger hele Sverige over den lille gutten. Foto: Privat
STOR SORG OVER DANTE: På fredag opplyste svensk politi at en person var funnet død i Falkenberg i Sverige, trolig er den 12 år gamle gutten som har vært savnet siden tirsdag. Nå sørger hele Sverige over den lille gutten. Foto: PrivatVis mer

Dante (12) kom aldri tilbake fra turen med hunden:

Dantes pappa: - I dag fikk jeg ingen tegning på farsdagen

Fem døgn har gått siden 12-årige Dante ble meldt forsvunnet. For to dager siden fant politiet den lille gutten død.

Flere tusen frivillige har sammen med politi og personell fra forsvaret deltatt i søket etter Dante. Gutten med Downs syndrom ble meldt savnet i Falkenberg sørvest i Sverige tirsdag da han ikke kom hjem etter å ha gått tur med hunden sin.

FANT DØD PERSON: Politiinspektør Christer Bartholdsson forteller fredag kveld at en død person har blitt funnet død i Falkenberg, og at politiet tror det kan være den 12 år gamle gutten som har vært savnet i tre døgn. Foto: NTB scanpix
FANT DØD PERSON: Politiinspektør Christer Bartholdsson forteller fredag kveld at en død person har blitt funnet død i Falkenberg, og at politiet tror det kan være den 12 år gamle gutten som har vært savnet i tre døgn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fredag ettermiddag opplyste politiet på en pressekonferanse at en død person var funnet ved en kraftstasjon i utkanten av Falkenberg, og at selv om personen ikke var endelig identifisert, så tyder mye på at det er Dante som er funnet.

Politiet opprettet bortføringssak da tolvåringen ble meldt savnet, men det er foreløpig ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, ifølge politiinspektør Christer Bartholdssons uttalelse til Aftonbladet.

I bunnløs sorg på farsdagen

I et følsomt innlegg på Facebook setter Dantes pappa, Sven Adolfsson, ord på den bunnløse sorgen og savnet etter sønnens bortgang.

Han skriver:

«Det jeg aller helst vil akkurat nå er at alle der ute hjelper til å huske min elskede, elskede Dante.»

Videre skriver Adolfsson:

«Jeg er knust og kommer aldri til å bli hel igjen. I dag fikk jeg ingen tegning på farsdagen eller en pakke med noe han hadde laget i sløyden. Dante elsket å gi, mer enn å få. Han var virkelig lykkelig når han fikk gi bort noe. Dere aner ikke hvordan han lo og smilte mens han gjorde det.»

Dantes favorittsang var «Ja, må du leva».

«Han rakk ikke synge ferdig før han skulle rope hurra, hurra, hurra!», skriver faren videre i Facebook-innlegget.

Takker alle som har hjulpet

Leteaksjonen etter Dante har vært massiv. Politi, millitær, redningstjeneste og tusenvis av frivillige har jobbet dag og natt i håp om å finne den forsvunnede gutten.

Det store engasjementet har ikke gått Dantes pappa forbi. Han avslutter sitt Facebook-innlegg med å skrive:

«Jeg har forstått at dette har berørt hele Sverige, og jeg kan ikke beskrive min takknemlighet til alle som har hjulpet til.»

Lørdag kveld ble Dante hedret med et minutt stillhet flere steder i Sverige, blant annet på Gustav Adolfs torg i Gøteborg.