- Darfur-samtaler i fare etter arrestordre mot Bashir

Kan gjøre det vanskeligere å skape fred, sier en av FNs og AUs fredsmeglere.

SKEPTISK: FNs og AUs sjefsforhandler for Darfur, Djibril Bassole, frykter at den internasjonale arrestordren over Sudans president Omar Hassan al-Bashir vil hindre fredsforhandlingene om Darfur. Foto: AFP/KHALED DESOUKI/SCANPIX
SKEPTISK: FNs og AUs sjefsforhandler for Darfur, Djibril Bassole, frykter at den internasjonale arrestordren over Sudans president Omar Hassan al-Bashir vil hindre fredsforhandlingene om Darfur. Foto: AFP/KHALED DESOUKI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arrestordren mot Sudans president Omar Hassan al-Bashir kan gjøre det vanskeligere å skape fred i Darfur, sier en av FNs og AUs fredsmeglere.

Djibrill Bassole er bekymret for fremdriften i fredssamtalene etter at Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag ba om å få utlevert Bashir slik at han kan tiltales for krigsforbrytelser i blant annet Darfur.

Han mener at FNs sikkerhetsråd bør lytte til Den afrikanske union (AU) som har bedt rådet om å sørge for at saken mot Bashir blir innstilt.

- Prosessen med å finne en politisk løsning på krisen i Darfur har etter alt å dømme blitt betydelig forsinket og skadet, sa Bassole på et lukket møte i Sikkerhetsrådet.

Møtet fant sted torsdag, og nyhetsbyrået Reuters har i ettertid fått tilgang til en kopi av talen han holdt.

Bassole, som tidligere var utenriksminister i Burkina Faso, er engasjert som megler av både FN og Den afrikanske Union. (©NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer