Dario Fo og Roberto Benigni angriper Berlusconi

To av Italias mest kjente kulturpersonligheter gikk i går til angrep på høyrelederen Silvio Berlusconi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dario Fo og Roberto Benigni har lite til overs for mannen som kan bli valgt til Italias nye statsminister søndag. Oscar-vinneren og komikeren Roberto Benigni sa i et TV-intervju at han ikke likte Berlusconi og at han syntes det skjedde merkelige ting i verden for tiden.

- Paven besøker en moské for første gang. Det finnes genmodifiserte barn og Berlusconi blir antakelig regjeringssjef...det er unaturlige hendelser, sa han i sin karakteristiske humoristiske stil.

TV-innslaget ble umiddelbart fordømt av Berlusconis partiallianse som kalte det for «svineri».

Selv nobelprisvinneren i litteratur Dario Fo sier åpent at han er imot Berlusconi. I sitt nye teaterstykke - «Den store løgneren» som hadde premiere i Milano torsdag - går Fo til kraftig angrep på Berlusconis dobbeltroller som finansmann og politiker.

Fra en helt annen kant får imidlertid Berlusconi varm støtte. Storbritannias tidligere statsminister Margaret Thatcher roser ham for hans kamp for folks frihet. I et åpent brev, som ble offentliggjort i flere italienske aviser i dag, angriper hun europeisk presse for å rette en organisert kampanje mot Berlusconi. Thatcher er «imponert over Berlusconis kvaliteter», og skriver at hans målsettinger er meget like de som hennes egen regjering hadde på åttitallet.

(NTB)

FÅR KRITIKK: Høyreleder Silvio Berlusconi.