Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Darius (40) snek seg inn til sovende kvinne, så voldtok og drepte han henne

Henrettet i Florida i natt.

HENRETTET: Darius Kimbrough ble henrettet i Florida i natt. Han skal ha voldtatt og drept Denise Collins. Foto: Ap Photo/NTB Scanpix
HENRETTET: Darius Kimbrough ble henrettet i Florida i natt. Han skal ha voldtatt og drept Denise Collins. Foto: Ap Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Darius Kimbroughs siste måltid var to pizzastykker, stekte tomater, stekt kylling, iskrem med sjokoladebiter og fruktpunch.

Voldtekts- og drapsmannen ble i natt henrettet ved bruk av giftsprøyte mens slektninger av drapsofferet så på, melder Orlando Sentinel.

Angrepet mens hun sov Kimbrough var bare 18 år da han i 1991 klatret opp en stige til balkongen til Denise Collins (28) og snek seg inn på soverommet hennes mens hun sov.

Kimbrough voldtok og slo Collins til døde, mens hun skal ha kjempet for livet. 28-åringen, som var en aspirerende kunstner og motedesigner, døde dagen etterpå av skadene.

Drapet forble en gåte i fem måneder, fram til Kimbrough ble pågrepet for voldtekt av en 22 år gammel kvinne. Da ble han ved hjelp av DNA koblet til saken.

Hevder sin uskyld Den nå henrettede 40-åringen har ventet på henrettelsen i nesten 20 år.

Hele tiden har han hevdet sin uskyld.

I oktober i år avviste Høyesterett anken. Kimbroughs advokater påpekte blant annet at juryens anbefaling ikke var enstemmig. 11 av 12 var for at Kimbroughs skulle henrettes.

Advokatene mente også at juryen var partisk, og at DNA-bevisene ikke holdt. Kimbrough hevder også at han ikke fikk en rettferdig rettssak.

Kontroversiell giftsprøyte I et brev til Høyesterett i forrige uke, tok Kimborugh opp en rekke bekymringer han hadde i forbindelse med dødsstraffen. Blant han bekymringer var at han skulle gis det nye kontroversielle stoffet midazolam i giftsprøyta, melder Channel 9.

Kimborough er den andre i UsA som har blitt gitt dette stoffet under utførelse av den vel så kontroversielle dødsstraffen.

Ifølge magasinet Mother Jones kan denne nye metoden føre til ekstrem smerte som kan vare i flere timer før den domfelte til slutt dør.

- Vi har byttet til midazolam fordi vi har gått tom for det andre stoffet vi brukte tidligere, sier Jessica Cary ved fengselsvesenet i Florida til Channel 9.